LIVESYNTOLKNING UNDER STOCKHOLM FILMFESTIVAL

FestivalslogganCherry, Dom över död man, Smashed, Steve Jobs, Flugparken, Nightcrawler, The imitation game, Wild, Taxi Theheran och Dope är några filmer som Syntolkning Nu live-syntolkat under Stockholm Filmfestival sedan 2012. Under årets filmfestival kommer man erbjuda syntolkning på ytterligare tre filmer. Först ut blir Indignation, därefter The birth of a nation och avslutningsvis Fyren mellan haven.

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om hur de tillgängliggör dessa filmer och på vilka sätt man kan skaffa biljetter samt låna mottagare. Länk till SFF, tillgänglighet.

På rektorsexpeditionen14 november på Skandiabiografen, INDIGNATION.

Logan Lerman spelar den övertygade ateisten som hamnar på ett lika högklassigt som konservativt läroverk där han inleder en intensiv relation med den frisinnade Olivia, en romans som hotar normerna på skolan och får ödesdigra konsekvenser för båda de unga älskarna.
Medverkande: Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts, m.fl.

the-birth-of-a-nation-5

16 november på biografen Grand, THE BIRTH OF A NATION.

Som barn är Nat Turner en smart ung kille. Han får lära sig läsa och utbildas till predikant åt de andra slavarna i Southhampton, Virginia. Fast han är slav, är livet inte lika svår som den är för andra. Han predikar om fred fram till dagen då han får bevittna de djupaste orättvisorna och det hemska våldet som de andra slavarna utsätts för i resten av grevskapet.
Medverkande: Nate Parker, Armie Hammer, Mark Boone Junior, m.fl.

fyren_mellan_haven17  november på biografen Sture, FYREN MELLAN HAVEN.

Tom Sherbourne , en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn.
Medverkande: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Anthony Hayes, m.fl.

Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas utan kostnad, men man måste boka dem i förväg.

I år är ingen film för annonserad till filmfestivalen som tillgänglig via mobilapp och tillgänglig bio.
Däremot finns flera andra filmer på den övriga biorepertoaren tillgängliga via smartphone. Det gäller bland andra ”Jag älskar dig-En skillsmässokomedi”, ”Flykten till framtiden”, ”Morran och Tobias- En skänk från ovan”, ”Siv sover vilse” och ”Upp i det blå”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *