Göteborg Film Festival 2017

I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning. Till en av filmerna, Rum 213, har vi även kunnat göra klart med en inläsning för mobilappen, Tillgänglig bio. Det innebär att samtliga visningar bli tillgängliga med syntolkning via de mobil appar som finns tillgängliga.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten för de som inte kan engelska, franska eller inte hinner läsa. 

RUM 213

rum213qDistributören Folkets Bio har medverkat till att filmen ”Rum 213” kommer finnas tillgänglig från och med premiären den 19 januari. Ta del av syntolkningen via mobilappen i din smartphone, under hela festivalen. Därefter på de biografer där filmen går upp. Via appen kan du när och var du vill ta del av syntolkningen av filmen. Här en handledning, som PDF, från Svenska Filminstitutet.

Filmens handling: Under sommarlovet i sexan åker Elvira på kollo. Men rummet där Elvira, Meja och Bea ska bo blir vattenskadat och de måste byta. Till rum 213. Det dröjer inte länge förrän oförklarliga och mystiska saker börjar hända: Saker försvinner, Elvira börjar bete sig märkligt om nätterna och osämjan mellan tjejerna växer allt mer. Stämningen blir kuslig, och vem är den rödhåriga flickan i vit klänning som smyger omkring i korridorerna på kollot?
För mer information och bokning av mottagare/biljetter till premiären, KLICKA HÄR

draklogo

40:e festivalen 27 jan – 6 feb, 2017.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.
Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. 2016 hade festivalen drygt 30 000 besökare. Och kunde erbjuda 450 filmer (1031 visningar) från sammanlagt 84 länder..

Följande filmer live syntolkas på plats under respektive dagar.

JACKIE

jackieq28 januari klockan 20:30 på Stora teatern
Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys (Natalie Portman) perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

THEIR FINEST

theirq31 januari klockan 20:00 på Chalmers
Utspelar sig under andra världskriget i början av 1940-talet. Några filmskapare försöker göra en patriotisk film om Miraklet vid Dunkerque, för att stärka moralen hos befolkningen under blitzen.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

SAMEBLOD

sameblq4 februari klockan 10:00 på Aftonstjärnan
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

DEN OKÄNDA FLICKAN

denoq5 februari klockan 15:00 på Stora teatern
Jenny, en ung läkare, har precis stängt sin mottagning när det ringer på dörren. Hon öppnar inte och morgonen därpå får hon höra att en ung flicka har hittats död i närheten. Flickans identitet är okänd. Jenny fylls av skuldkänslor eftersom hon inte öppnade dörren. Hon kan inte släppa fallet och bestämmer sig för att ta reda på vem flickan var och vad det är som egentligen har hänt ..?
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *