Den tillgängliga filmfestivalen BLICK

Den tillgängliga BLICK Filmfestival arrangeras av Syntolkning Nu i Sverige och för tredje gången återkommer BLICK Filmfestival till Bio Roy i Göteborg.
Skärmavbild 2017-03-02 kl. 08.55.48

 

Den första BLICK Filmfestival som ägde rum i november 2012 var den första i sitt slag i Norden. En filmfestival där hela publiken kunde ta del av alla filmer genom livesyntolkning. Festivalen är inspirerad bl.a. av en fransk filmfestival, Festival de l’Audiovision Valentin Haüy som också den gett synskadade och övrig publik möjligheten att upptäcka nya och gamla filmer som är syntolkade.

Syntolken syns och märks inte. Denne är någonstans där den inte stör publiken. Syntolken arbetar ensam under hela filmen. I en mikrofon talar syntolken tyst till de biobesökare som har lånat mottagare och som behöver hjälp med att förstå det som visas på bioduken. På så sätt kan både den seende publiken och de med synnedsättning få samma upplevelse av besöket.

Till festivalens hemsida

blick.indd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *