Snart dags för BLICK

Under helgen den 7 till 9 april äger Den tillgängliga filmfestivalen BLICK rum på Bio Roy i Göteborg. BLICK är Sveriges enda helt syntolkade filmfestival, med syftet att lyfta frågan om vem som får delta i stadens kulturutbud genom att introducera Göteborgs Stad och dess invånare för högkvalitativ syntolkning av film. Samtliga filmer syntolkas och besökare kan även få textremsan uppläst.

smalaffisch2017Tack vare ett samarbete med ABF Göteborg, Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad, Svenska Filminstitutet, Näringslivsgruppen i Göteborg samt Bio Roy kommer Syntolkning NU åter att öppna portarna för Sveriges enda helt syntolkade filmfestival: BLICK. 7-9 april kommer 10 filmer att visas för såväl barn som vuxna, varav flera får sin Sverigepremiär på festivalen.
”Vi är extra stolta över att kunna erbjuda syntolkning för barn på flera olika språk då söndagsvisningen av Klas Klättermus kommer erbjudas även med livetolkning på arabiska, makedoniska och romani. Detta är ett helt nytt steg som vi testar, för barnfamiljer, där man inte har svenska som modersmål. BLICK tar ytterligare ett steg mot tillgänglighet”, säger Peter Lilliecrona, ordförande Syntolkning Nu.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *