ALMEDALSVECKAN 2017

© Mattz BirathSommaren 2016 var första året som Syntolkning Nu var på plats under Almedalsveckan, i den medeltida hansastaden Visby. Det blev en upplevelse för syntolkarna, men även för de som för allra första gången fick ta del av syntolkning. Teckenspråkstolkning har av förklarliga skäl funnits på agendan under många år. Med att få tolkat det som syns, blev något helt nytt för de som lyssnade, och det var många. Det efterfrågades mer syntolkat och det blir det.

almedalen

 

 

Även under Almedalsveckan 2017 kommer Syntolkning Nu åter finnas på plats i Visby, en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien, som sedan 1995 finns med på Unescos världsarvslista.

Behöver ni hjälp under Almedalsveckan med syntolkning, tveka inte att
kontakta oss, almedalen@syntolkning.nu eller per telefon 031-3608445.

I början av maj har redan 50% av riksdagspartierna bestämt sig för att låta syntolka partiledarnas tal.
Den tekniska utrustningen vi använder är en trådlös från Sennheiser. Vi har med oss digitala mottagare, 20-40 stycken, samt olika sändare vilka täcker stora öppna ytor, som den framför Almedalen. Vi har även en mindre utrustning av samma kvalité som passar utmärkt i mindre sammanhang, inomhus eller i tält. Har ni behov eller önskemål så fungerar det utmärkt att koppla samman vår tolk och utrustning med er egna streamade live sändning över Internet.
visby

Nu kommer det inte blir så mycket kring det gamla Visby utan mer om framtiden i Sverige. Bilden är från i höstas, då vi syntolkade en teaterföreställning i Visby. Ute var det småkallt och ganska folktomt. i juli hoppas vi alla på mycket mer värme och fyllda gator av intresserade besökare och många samtal.

Intresserad av syntolkningen generellt?
Vi håller olika presentationer om syntolkning, 

info@syntolkning.nu eller per telefon 031-3608445.