Stockholm Filmfestival 2018

Festivalsloggan
Cherry, Dom över död man, Smashed, Steve Jobs, Flugparken, Nightcrawler, The imitation game, Wild, Taxi Theheran, Dope, Indignation, Birth of a Nation, Fyren mellan haven, AVA, You Disappear samt Breathe är några filmer som Syntolkning Nu livesyntolkat under Stockholm Filmfestival sedan 2012. Under årets filmfestival kommer man erbjuda livesyntolkning på ytterligare filmer.
Först ut blir ….

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om hur de tillgängliggör dessa filmer och på vilka sätt man kan skaffa biljetter samt låna mottagare. Länk till SFF.
Biljetter till de filmvisningar som även erbjuds med syntolkningen kostar med mottagare 100 kronor.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

11  november på biografen Sture, HAPPY NEW YEAR, COLIN BURSTEAD

När Colin samlar släkten i en herrgård för att fira nyår tillsammans dras gamla komplikationer upp till ytan. Hans tidigare frånvarande broder Davids ankomst förvärrar situationen ytterligare. Regi: Ben Wheatley.
Medverkande: Neil Maskell, Joe Cole, Charles Dance, Sam Riley, Hayley Squires, m.fl.

12 november på biografen Sture, BOY ERASED

Sonen till en präst tvingas gå i ett program för homosexuella, lett av kyrkan, efter att hans föräldrar fått reda på hans läggning. »Boy Erased« är baserad på en verklig historia om en ung man och hans kamp mot sina föräldrars och kyrkans förtryck. Filmen är regisserad av Joel Edgerton
Medverkande: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russell Crow, m.fl.

17 november på biografen Victor, ASAKO I & II

Den tillbakadragna tonårstjejen Asako blir förälskad i Baku. Efter ett kort och intensivt förhållande försvinner han utan spår, bara för att komma tillbaka utan förvarning två år senare. En finkänslig japansk ungdomsromans. Regisserad av  Ryusuke Hamaguchi.
Medverkande: Masahiro Higashide, Erika Karata, Kōji Seto, m.fl.

18 november på Sture biografen, SKATE KITCHEN

Camilles liv som ensam förorts-tonåring förändras dramatiskt när hon befinner sig i en grupp skridskoåkare. När hon reser djupare in i denna råa New York City subkultur börjar hon förstå den sanna innebörden av vänskap såväl som hennes inre själv. Skate Kitchen är regisserad av Crystal Moselle.
Medverkande: Kabrina Adams, Emmanuel Barco, Tom Bruno, m.fl

Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
Till syntolkningen behövs inget festivalpass.

Vid frågor kring de syntolkade evenemangen kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445