Göteborg Film Festival 2019

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. Därtill erbjuder vi även hjälp med uppläst text!

HÄXJÄGARNA
visas under Lilla Filmfestivalen den 20 januari

10-årige Jovan flyr verkligheten och försvinner in i sin fantasivärld där han är en hjälte med superkrafter som alla drömmer om att ha. Men allt förändras när han träffar sin nya klasskompis Milica. Hon övertalar honom att hjälpa henne att befria sin pappa från hans nya fru, som hon tror är en häxa. Men för att bli en riktig hjälte måste Jovan först acceptera sig själv och den han är.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

PONYO
visas under Lilla Filmfestivalen den 20 januari

Filmens handling: Ponyo på klippan vid havet från 2008 av mästerregissören Hayao Miyazaki är en av de bästa familjefilmerna som gjorts. Med humor, värme och en makalös fantasi berättas historien om fiskflickan Ponyo som blir kompis med pojken Sosuke. En vänskap som får Ponyo att rymma från havet för att försöka bli människa. Hennes pappa, tillika trollkarl, blir utom sig och tar upp jakten på dottern.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄRdraklogo

Den 42:e festivalen 25 januari – 4 februari 2018.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.
Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. 2016 hade festivalen drygt 30 000 besökare. Och kunde erbjuda 450 filmer (1031 visningar) från sammanlagt 84 länder..

Följande filmer livesyntolkas på plats under respektive dagar.

T.B.A. 2019