ALMEDALEN – SOCIALDEMOKRATERNA

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 05/07/2017
19:00 - 20:00

Plats
Almedalen

Kategorier


TALARE:

Magdalena Andersson, Sveriges finansminister sedan den 3 oktober 2014

OM TALAREN:

Magdalena AnderssonMagdalena Andersson var politiskt sakkunnig 1996–1998, planeringschef i Statsrådsberedningen 1998–2004 och statssekreterare i Finansdepartementet 2004–2006. Under åren 2005–2009 var hon styrelseledamot i den socialdemokratiska tankesmedjan Policy Network.
Under åren 2007–2009 var hon rådgivare till ordföranden för Socialdemokraterna Mona Sahlin och mellan 2009 och 2012 var hon överdirektör vid Skatteverket. Andersson utsågs i februari 2012 av Stefan Löfven till Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson.
Den 29 september 2014 blev hon ledamot i Riksdagen. Bara fyra dagar senare skildes Andersson från uppdraget som ordinarie ledamot då hon tillträdde posten som finansminister.

Texten från Wikipedia

OM SYNTOLKNINGEN:

Syntolken kommer beskriva det som syns och sker både innan, under och efter framförandet. Detta sker med hänsyn till talaren, i pauser, så att inte dennes tal störs.
Syntolkning Nu finns på plats med sin syntolk, redan 45 minuter innan programmet börjar. För de som i förväg bokat mottagare för syntolkning finns sittplatser reserverade. Övriga spontanbesökare får även de låna mottagare på plats. Utlämningen av mottagare, som lånas på plats mot uppvisande av legitimation, meddelas per SMS till de som bokat.

OM ALMEDALSVECKAN:

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i snart femtio år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet i Almedalen.
De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta.
Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.
De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan. Deras medverkan med seminarier, presskonferenser och tal från Almedalen utgör basen i veckan.

Texten ovan är hämtad från
Almedalsveckans informationssida

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *