NASSE HITTAR EN STOL

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 13/08/2017
16:00 - 17:00

Plats
Barnscenen

Kategorier


ARRANGÖR:

Malmöfestivalen tillsammans med Syntolkning Nu

HANDLING:

Denna klassiska bilderboksteater skapades av Teater 23 i Malmö i samarbete med författaren och tecknaren Sven Nordquist 1989. Berättelsen är enkel och pedagogisk men fylld av dråplig humor! Den handlar om vårt förhållande till kunskap och kreativitet. Den lilla björnen Nasse träffar på ett för honom helt okänt föremål, som han försöker förstå. Många av hans vänner skrattar åt honom eller tycker att han är dum eller konstig. Men som Nasse säger: ”Jag är inte dum, det är bara det att jag har aldrig sett en stol förr”.

Från hemsidan:
Denna klassiska ”bilderboksteater” skapades redan 1989 av Teater 23 i Malmö i samarbete med författaren och tecknaren Sven Nordquist. Under åren har den rönt stor uppskattning bland tusentals svenska barn samt vid teaterfestivaler i flera europeiska länder.

Berättelsen är enkel och pedagogisk, men fylld av dråplig humor och den handlar om vårt förhållande till kunskap och kreativitet. Den lilla björnen Nasse träffar på ett för honom helt okänt föremål, som han försöker förstå. Många av hans vänner skrattar åt honom eller tycker att han är dum eller konstig. Men som Nasse säger: ”Jag är inte dum, det är bara det att jag har aldrig sett en stol förr” – en situation som den unga publiken väl känner igen!

Föreställningen lotsar in barnen i teaterns värld genom att använda sagoläsningsformen som inkörsport. Berättaren läser ur boken och flyttar fram de uppförstorade pappfigurerna ur boksidorna. Men när bilderboksnassen visar sina begränsningar tar berättaren på sig Nasses randiga mössa och kliver bokstavligen in i handlingen…

MEDVERKANDE:

Kevin Benn

Samling:
Samling sker 15 minuter innan evenemanget tar sin början. Då får man även låna mottagare.