Sennheiser räddar syntolkningen av Eurovision

Sennheiser Nordic och Audio Sweden AB räddar den syntolkade finalen av Eurovision Song Contest på Malmö Arena.

Allt om syntolkning har tidigare skrivit om problematiken kring vem som ansvarar för vad i fråga om att göra arrangemang tillgängliga för synskadade. Ett vanligt scenario är att arenan bollar över till arrangören som hänvisar tillbaka.

Semifinal 2 tolkas

Just detta problem uppstod i fråga om syntolkning av Eurovison Song Contest. Men nu har Sennheiser Nordic och Audio Sweden gått in hjälpt till med finansieringen, så att semifinal 2 kan syntolkas som planerat utan att tolken måste avstå sitt arvode.

”En självklarhet”

– Sennheisers utrustning används sedan många år av Synskadades Riksförbund i samband med syntolkning. Därför är detta en självklarhet att finalen ska bli till tillgängligt för synskadade, säger Joacim Sverlinger på Audiosweden i ett pressmeddelande.

Läs pressmeddelandet här: länk till MyNewsdesk

Relaterat

Syntolkning – Tillgänglighet som hamnar i kläm