GRATTIS SANNA!

allamellofinalEfter sex veckor stod det tillslut klart, Sanna Nielsen vann Melodifestivalen 2014, endast två ynka poäng före Ace Wilder. Varje vecka har Syntolkning Nu levererat syntolkning till publiken i arenorna samt till SVT Play och en alldeles ny mobil app.

När vi syntolkar teater brukar ensemblen komma in strax innan den ordinarie publiken släpps in. I salongen finns då alla de som vill ta del av syntolkningen. För denna grupp presenterar sig skådespelarna med både sitt egna namn och sin karaktär. Dessutom vad de har på sig. Under de år som vi syntolkat Melodifestivalen så har syntolken presenterat artisternas och deras kläder. 2014 tänkte vi testa något nytt. Vi lät samtliga artister presenteras sig själva, med namn och hur de skulle komma att se ut under lördagskvällen. Denna inspelning spelade vi upp för de i arenan som hade lånat våra mottagare. Dessutom gjorde vi några gånger testsändning via mobilappen.

Under våra syntolkningar fick reaktioner både via Twitter, Facebook, SMS och mail, vilka vi gärna delar med oss:
”Hon var så jävla grym på syntolkat. Jag var skit nöjd över hennes syntolkning.”, ”Jag tyckte att det var väldigt bra, men du är ju också den bästa!”, ”Mello är bäst med syntolkning.”, ”Det var ståpäls här! Helt grymt bra.”,  ”Det här är bästa året när ni syntolkar. Nu kan man verkligen hänga med, vad för kläder de har på sig och hur de ser ut. tack för Syntolkning Nu för ni finns.”, ”Heja Er ! Ni är bäst!”, ”Ni är grymma!”,  ”Tack för ett jättefint syntolkat jobb med Melodifestivalen. Måste säga att jag blev väldigt nöjd. Kändes som man hängde med bra i det du berättade.”, ”Mellon igen, men nu syntolkning från en molntjänst.”, ”På sängbordet mellan min och syrrans säng står en dator och kör spåret från Syntolkning Nu medan SVT1 rullar på TVn.”

Här under presenterar vi några av de 32 presentationer vi spelade in. Klicka på namnet under bilden för att lyssna.

 sanna  ace
Sanna Nilesen Ace Wilder
 alcazar  helena
 Alcazar Helena Paparizou

Se samtliga deltävlingar och finalen samt lyssna på syntolkningen från arenorna.

  1. http://bit.ly/1hNPYcO
  2. http://bit.ly/1dont1d
  3. http://bit.ly/1lGYuwC
  4. http://bit.ly/1gRc3sd
  5. http://bit.ly/1hazqwX
  6. http://bit.ly/1eRstk4

Nu ser vi fram emot Sanna Nielsens uppträdande i Köpenhamn och hoppas att även det kommer syntolkas. Men Sanna nöjer sig inte med Eurovision Song Contest för i höst kommer vi åter syntolka henne. Sanna kommer nämligen medverka i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera. Syntolkningen sker den 2 november och biljetterna är redan släppta.