Stockholm Filmfestival 2017

Festivalsloggan
Cherry, Dom över död man, Smashed, Steve Jobs, Flugparken, Nightcrawler, The imitation game, Wild, Taxi Theheran, Dope, Indignation, Birth of a Nation samt Fyren mellan haven är några filmer som Syntolkning Nu livesyntolkat under Stockholm Filmfestival sedan 2012. Under årets filmfestival kommer man erbjuda livesyntolkning på ytterligare fyra filmer. Först ut blir ….

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om hur de tillgängliggör dessa filmer och på vilka sätt man kan skaffa biljetter samt låna mottagare. Länk till SFF, tillgänglighet.
Biljetter till de filmvisningar som även erbjuds med syntolkningen kostar med mottagare 100 kronor.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

10  november på Victoriabiografen, AVA.

Filmen om en tonårsflickas utforskande i gränslandet mellan vuxenliv och barndom är regisserad av Léa Mysius. Ava, får reda på att hon snart kommer att bli blind, och hanterar beskedet genom att ge sig ut på ett riskfyllt äventyr på lagens gräns.
Medverkande: Noée Abita, Laure Calamy, Juan Cano , m.fl.

12 november på biografen Grand, DOWNSIZING.

»Downsizing«, regisserad av Alexander Payne, är något så originellt som en Sci-fi-komedi vars idé går ut på att människor kan krympa sig själva för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt.
Medverkande: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Rolf Lassgård, m.fl.

17 november på Victoriabiografen, YOU DISAPPEAR

Handlar om rektorn Frederik som ertappas med grov förskingring. Hans fru Mia börjar söka efter svar. Kan förklaringen ligga i en personlighetsförändring orsakad av en hjärntumör? Regisserad av  Peter Schønau Fog.
Medverkande: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist, m.fl.

19november på Victoriabiografen, BREATHE.

Den verklighetsbaserade berättelsen om Robert Cavendish – en ung man som vid 28 års ålder blev sjuk i Polio och senare förlamad, men som med hjälp av sin fru Diana reste land och rike runt som kämpe för funktionshindrades rättigheter. Breathe är regisserad av Andy Serkis.
Medverkande: Andrew Garfield, Claire Foy, Tom Hollander,m.fl.

Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
Till syntolkningen behövs inget festivalpass.