JULKLAPPSTIPS

Direkt från Syntolkning Nu kommer här en del julklappstips på olika evenemang som vi kommer livesyntolka under det första halvåret 2018. Nedan presenterar vi ett axplock från Luleå i norr, via Stockholm, Skövde, Kalmar, Göteborg ned till Malmö.

 

Familjeföreställningar:

 • Soldat Bom
  Livesyntolkas den 25 mars på Lisebergsteatern.
  Jojje Jönsson ikläder sig rollen som Nils Poppes kultförklarade figur Fabian Bom, en av århundradets mest älskvärda personligheter. Med sin otroliga pliktkänsla, sprudlande humör och galna upptåg intog han sommaren på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och under hösten 2017 har produktionen åkt på Sverigeturné och syntolkats på flera orter. Nu presenteras scenversionen av ”Soldat Fabian Bom”, filmklassikern som 2018 fyller 70 år även i Göteborg.
 • Hans och Greta
  Sagooperan livesyntolkas den 7 januari på MalmöOperan.
  Publiken får stifta bekantskap med kvastar som får liv och dansar, ett hus helt gjort av choklad och en häxa som har en massa kylskåp att förvara barn i – barn som hon tänker äta upp.   I den här uppsättningen av Hans och Greta invaderas lekplatsen av magiska varelser, kvastar kan dansa alldeles av sig själva och häxans hus dryper av choklad. Det blir både läskigt, galet, spännande och magiskt! En föreställning som passar alla från ca 9 år

På turné:

 • Macken
  Livesyntolkas på Cirkus i Stockholm den 14 april.
  Överallt vid en väg ligger en mack. Den heter Roys och Rogers bilservice. Dit kommer en gång en man med en vit Opel. Ring mej sen! säger Roy. Annars händer ingenting. Macken ligger där den alltid har legat. Överallt. Och Roy och Roger förblir precis likadana som dom alltid har varit. Precis som alla andra bilreparatörer. Detta är scenversionen av TV-serien.
 • Minns du mig?
  Liveyntolkas den 10 mars på Kulturenshus i Luleå samt 13 april på Stadsteatern i Skövde.
  Med överraskande humoristiska situationer ställer pjäsen frågorna: Vad händer när barnen är utflugna, lägenheten är färdigrenoverad och bilen faktiskt går riktigt, riktigt bra? När livet plötsligt rullar på så friktionsfritt som man alltid önskat att det skulle göra – varför börjar då alla funderingar dyka upp? Är det verkligen den nya bekväma soffans fel att man sitter i varsin ände av den istället för tätt tillsammans? Får man sakna något när ingenting fattas? Vad krävs för att få nyvunnet intresse för en gammal kärlek?

Sommarteater:

 • Kuta och kör
  Livesyntolkas den 15 juli samt 15 augusti på Gunnebo slott och sommarteater i Mölndal.
  Percy Persson är en helt vanlig taxichaufför. Det är bara det att han har två fruar, Doris i Mölndal, och Marianne i Mölnlycke – lyckligt ovetande om varandra.  Med hjälp av ett invecklat tidsschema pusslar han ihop sitt liv med sina två fruar. När ett rån med påföljande sjukhusbesök leder till att polisen besöker hans hem är hans hemlighet på väg att nystas upp. För att rädda situationen dras hans granne in och den första lilla lögnen leder både till en andra och en tredje – och snart är skrattkarusellen igång. Nu gäller det att kuta och köra!
 • DubbelTrubbel
  Livesyntolkas den 30 juni på Krusenstiernska teatern i Kalmar.
  I en lyxig sommarstuga i Kalmar har Bernard planerat den perfekta helgen tillsammans med sin älskarinna Sanna.  Han har till och med ordnat en privat kock, för att sätta guldkant på romantiken. Hans fru Monica  är på väg till tåget för att spendera helgen med sin mamma, och hans bästa vän Robert  är på väg över för att sova i gästrummet, som ett perfekt alibi. Planen är idiotsäker! Vad skulle möjligtvis kunna gå fel…? Allt, visar det sig!

Revy:

 • Hitta på!
  Livesyntolkas på Stadsteatern i Falkenberg den 18 februari.
  Årets revynamn syftar på den fejkade tid vi lever i där snart ingen längre vet vad som är sant, falskt eller kanske bara rent ”hittepå”. Man lovar att 2017 blir inget undantag för med Trump vid rodret och både avgående ministrar och partiledare här hemma finns det mycket att ta tag i. Vår vilt partajande före detta finansminister och Kim Jung Uns numera världsberömda frisyr är också som klippt och skurna för årets revy. Självklart kommer även #metoo, matchfixning, Nordea-flytten till Helsingfors, skatteparadiset Malta och Sverige till Fotbolls-VM samt mycket annat smått och gott med i revyn.

Samtliga livesyntolkningar sker i samarbete med arrangörerna en del även med arena samt SRF distrikt. Oftast har vi reserverat platser längst fram. Först till kvarn heter det och naturligtvis får man, i mån av plats, ta med släkt och vänner.

Utöver de produktioner som här presenteras blir det en mängd ytterligare föreställningar och evenemang runt om i landet. Till exempel  Gentlemannen på Oscarsteatern och Book of Mormon på Chinateatern samt Godspell och Pippin på MalmöOpera. Här finns ännu fler livesyntolkningar