Göteborg Film Festival 2018

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. Därtill erbjuder vi även hjälp med uppläst text!

Halmhatten, Filttofflan och bröderna Rubens
visas under Lilla Filmfestivalen den 21 januari

Filmens handling: När busungarna Halmhatten, Filttofflan och resten av familjen Kattilakoski åker på semester pustar de två klantiga poliskonstaplarna ut. Poliserna blir ännu gladare när de spelar på lotto och vinner en gratis semesterresa – om de bara visste att de skulle bli semestergrannar med familjen Kattilakoski! För att inte avslöja sig klär poliserna ut sig. Det är som upplagt för ett galet skojigt semesterkaos!
För mer information och bokning av mottagare/biljetter till premiären, KLICKA HÄR

draklogo

Den 41:e festivalen 26 januari – 5 februari 2018.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.
Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. 2016 hade festivalen drygt 30 000 besökare. Och kunde erbjuda 450 filmer (1031 visningar) från sammanlagt 84 länder..

Följande filmer livesyntolkas på plats under respektive dagar.

EUPHORIA

Alicia Vikander och Eva Green Stillbildsfoto: Jürgen Olczyk / Airofue AB29 januari klockan 16:00 på Draken
Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

ON CHESIL BEACH

29 januari klockan 20:00 på Capitol
Efter en roman av Ian McEwan. Det hela utspelar sig under en kväll 1962 på Chesil Beach i Dorset, södra Storbritannien. Edward och Florence är nygifta och inväntar sin första bröllopsnatt. De älskar varandra, men är osäkra inför bröllopsnatten. Florence blir allt nervösare ju längre kvällen lider, och slutar i panik.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

PHANTOM THREAD

31 januari klockan 16:00 på Capitol
Filmen utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) och hans syster Cyril (Lesley Manville) befinner sig i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra socitetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

LAST FLAG FLYING

2 februari klockan 09:30 på Draken
’Doc’ Shephard söker upp ’Sal’, en okuvlig barägare med föga respekt för auktoriteter som han inte träffat sedan Vietnamkriget, och Mueller, som har gått och blivit frälst. Anledningen är sorgesam – Doc har samlat sina gamla vänner för att begrava sin son som nyss dödats i Irak. Allt eftersom de tre männen färdas hemåt med kistan blottläggs krigets totala meningslöshet och förljugna begrepp som hjältemod, patriotism granskas med både humor och eftertanke.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

LADY BIRD

3 februari klockan 20:30 på Stora teatern
I Lady Bird får vi se ett dramatiskt och turbulent förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter. Christine ”Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) kämpar mot, men är precis som hennes väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma (Laurie Metcalf), en sjuksköterska som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far (Tracy Letts) förlorar sitt jobb.
Dramat utspelar sig i Sacramento, Kalifornien år 2002.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR