Sveriges tillgängligaste arena

12 mars presenterade vi vilken arena/teater som valts till Sveriges Tillgängligaste Arena 2017. Detta var andra gången priset delades ut. Sju arenor nominerades och alla fick ett större antal frågor kring deras tillgänglighetsarbete, med inriktning på synnedsättning, att besvara. Bland de inkomna svaren valdes sedan en jury ut vinnaren.

Valet på Sveriges Tillgängligaste Arena 2017 föll på Norrbottensteatern i Luleå. Teatern etablerades 1967 och firade under säsongen sin 50-års dag. Detta är Sveriges första länsteater och hela länets teater. Norrbottens läns landsting och Luleå kommun ger årligen Norrbottensteatern i uppdrag att producera professionell, högkvalitativ scenkonst för barn, unga och vuxna och att ge föreställningar både på de tre scenerna i teaterhuset i Luleå och på turné i länets 14 kommuner.

Länk till pressmeddelandet

Peter Lilliecrona från Syntolkning Nu överlämnade i april den specialgjorda kristallen med sin speciella ingraveringen. Detta uppmärksammades både i radio, tidningar samt lokala TV nyheterna.

Prisutdelningen filmad av Lars Teglund på Norrbottensteatern

Radio P4 Norrbottens direktsändning