Nya och gamla filmer med syntolkning

Den 31 augusti har filmen Gräns biopremiär. Filmen som till största delen är inspelad i Västra Götaland är genom filmdistributören TriArt Film försedd med syntolkningsspår. Syntolkningen är producerad av Syntolkning Nu i Sverige. Gräns vann Un certain regard under filmfestivalen i Cannes. Nu är Gräns nominerad till en Oscar och finns även bland de 49 som har valts ut av Europeiska filmakademin i den första sorteringen till årets prisutdelning.

Gräns är en omänsklig kärlekshistoria efter John Ajvide Lindqvists novell.
Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad.
Filmen är regisserad av Ali Abbasi.
Här länk till aktuellt pressmeddelande.

Dagen efter biopremiären av Gräns visar SVT 1 en annan film som redan tävlat om en Oscar. Det är filmen En man som heter Ove. Klockan 21:00 startar sändningen och via samma bioapp kan man ta del av filmen med hjälp av syntolkning från Syntolkning Nu. Här länk till informationssida om filmens syntolkning.

 

Information om mobilapparna.