Göteborg Film Festival 2019

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. Därtill erbjuder vi även hjälp med uppläst text!

HÄXJÄGARNA
visas under Lilla Filmfestivalen den 20 januari

10-årige Jovan flyr verkligheten och försvinner in i sin fantasivärld där han är en hjälte med superkrafter som alla drömmer om att ha. Men allt förändras när han träffar sin nya klasskompis Milica. Hon övertalar honom att hjälpa henne att befria sin pappa från hans nya fru, som hon tror är en häxa. Men för att bli en riktig hjälte måste Jovan först acceptera sig själv och den han är.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

PONYO
visas under Lilla Filmfestivalen den 20 januari

Filmens handling: Ponyo på klippan vid havet från 2008 av mästerregissören Hayao Miyazaki är en av de bästa familjefilmerna som gjorts. Med humor, värme och en makalös fantasi berättas historien om fiskflickan Ponyo som blir kompis med pojken Sosuke. En vänskap som får Ponyo att rymma från havet för att försöka bli människa. Hennes pappa, tillika trollkarl, blir utom sig och tar upp jakten på dottern.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄRdraklogo

Den 42:e festivalen 25 januari – 4 februari 2018.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.
Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. 2016 hade festivalen drygt 30 000 besökare. Och kunde erbjuda 450 filmer (1031 visningar) från sammanlagt 84 länder..

Följande filmer livesyntolkas på plats under respektive dagar.

BRITT-MARIE VAR HÄR

Från och med premiärvisningen, av Britt-Marie var här, kan man via en mobilapp ta del av syntolkningen. Mer information om filmen finns via syntolkcentralen.se.
Information om hur apparna fungerar kan man ta del av via denna länken om hjälpmedel.

WOMAN AT WAR
visas den 27 januari

Filmens handling: En dag får den godhjärtade körledaren Halla nog av passiv klimatångest och hänger pilbågen över axeln för att starta krig mot aliminiumindustrin. I takt med att hennes aktioner för att skydda det isländska höglandet blir alltmer extrema, skärper polisen metoderna för att stoppa ”bergskvinnan”.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

BEN IS BACK
visas den 29 januari

Oscartippade Julia Roberts gör en av karriärens starkaste rolltolkningar i tät familjethriller om en mor som med alla medel försöker rädda sin son.
Julen är här och Hollys (Roberts) familj är redo för ett lugnt firande. Men friden störs när äldsta sonen Ben oväntat dyker upp, på rymmen från rehabiliteringskliniken. Holly blir lika lycklig som orolig, och Ben får stanna över julen på ett villkor – han får aldrig försvinna ur hennes synfält.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

IF BEALE STREET COULD TALK
visas den 1 februari

Tish är 19 år och Fonny är 22 år, de har varit vänner sedan barnsben och är nu förlovade och planerar en framtid tillsammans samtidigt som de väntar sitt första barn. Lyckan krossas när Fonny blir arresterad och får fängelse för ett brott han inte har begått, deras föräldrar gör allt de kan för att få hem Fonny till Tish och bevisa hans oskuld. If Beale Street Could Talk är en tidlös och vacker kärlekshistoria som utspelar sig i 1970-talets Harlem.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

HELAN OCH HALVAN
visas den 2 februari

Det är 1953 och åren har gått sedan Helan och Halvans glansdagar. Stan Laurel och Oliver Hardy försöker blåsa nytt liv i Helan och Halvans falnande popularitet genom att turnera runt på små, tomma teatrar och musikscener i brittiska kuststäder. När fruarna följer med dem på turnén, börjar den nära vänskapen snart krackelera.
Tragikomisk biopic om de sista åren i den legendariska humorduons karriär.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

VID EVIGHETENS PORT
visas den 3 februari

Vid evighetens port är berättelsen om ett konstnärligt geni som utmanar samtidens normer för att få skapa fritt, och av vissa betraktas som galen. Filmens titel är hämtad från van Goghs kända målning av en äldre man gripen av dödsångest. Filmen tar en titt på konstnären Vincent van Goghs liv under den tid han bodde i Arles och Auvers-sur-Oise, Frankrike

För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR