SOMMARBIO – UTOMHUS

Under perioden 14 – 18 augusti visas det film på storskärm i Trädgårdsföreningen i Göteborg samt Rålamshovparken i Stockholm. I Göteborg är det premiär för Göteborg Film Festival Open Air medan Sommarbion i Stockholm blivit en tradition.
Båda filmerna i Göteborg livesyntolkas medan det i Stockholm blir de tre sista som livesyntolkas av Syntolkning Nu i Sverige.

 

Bioduk i park med folk framförFilm är bäst på bio brukar man säga, men att sitta utomhus på gräsmattan en ljummen sommarkväll med picknickkorgen bredvid sig är en alldeles speciell upplevelse som man inte vill missa. Visst är man väderberoende för att få en totalupplevelse men det är värt ett besök. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder har föräldrar i generationer inpräntat i sina barn.

Med bidrag från Svenska Filminstitutet görs det även möjligt med att få de flesta filmerna livesyntolkade och i vissa fall även med kompletterande uppläst/förklarande text. Göteborg och Stockholms filmfestivaler bjuder besökarna på filmvisningarna.

Meddela gärna om ni vill låna en mottagare till filmen.

14/8 – A Star is born – Göteborg Film Festival Open Air

15/8 – The Favorite – Göteborg Film Festival Open Air

16/8 – Darjeeling limited – Stockholm sommarbio

17/8 – Winter’s bone – Stockholm sommarbio

18/8 – Call me by your name – Stockholm sommarbio