Göteborg Film Festival PRISMA

Göteborg Film Festival PRISMA
I samarbete med Göteborg Film Festival Prisma och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med livesyntolkning under barnfilmfestivalen.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa.
Till de som ser men behöver hjälp med att få texten uppläst, vi fixar även det!

Göteborg Film Festival har sedan 2012 anordnat Göteborgs Lilla Filmfestival. En barn- och ungdomsfestival som årligen växt i såväl omfång som popularitet. Nu har den vuxit ur sin kostym. Göteborg Film Festival väljer därför att storsatsa på barn- och ungdomskultur genom att lägga ned Göteborgs Lilla Filmfestival för att i stället starta Göteborg Film Festival Prisma.


ROCCA FÖRÄNDRAR VÄRLDEN
visas på Bio Roy den 26 oktober 13:45

Astronauttjejen Rocca har vuxit upp med sin pappa på en rymdstation, men när hon ska börja i skolan måste hon flytta ner till jorden. Efter att ha räddat ett flygplan från att krascha och en ekorre från att bli överkörd flyttar hon in i en egen lägenhet i Hamburg. Med sprudlande nyfikenhet och optimism lär hon känna Youtube, mobbning och vuxenvärldens absurda regler. Som tur är är hon inte rädd för att ifrågasätta det som känns fel.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

SUPA MODO
visas på Bio Roy den 26 oktober klockan 16:00

 9-åriga Jo älskar actionfilmer och superhjäl-tar, hon ägnar dagarna på sjukhuset åt att se på film och i korta stunder glömma att hon är döende i cancer. Jo kommer inte leva länge till, och hen-nes mamma bestämmer att hon ska få leva sista tiden som en superhjälte. Supa Modo är ett fyrverkeri av hopp, mod och kreativitet som berättar om livets mörkaste ögonblick med en värme som är lika uppslukande för vuxna som barn.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

DROTTNINGENS CORGI
visas på Bio Roy den 27 oktober kl 12:00

Bortskämda Rex har vunnit drottningens hjärta, men på slottet är det gott om andra hundar som mer än gärna skulle ta hans plats. När den amerikanske presidenten och hans hund kommer på besök råkar Rex klanta till det rejält och hamna i onåd hos drottningen. Rivalerna är inte sena att utnyttja situationen och snart tvingas Rex anpassa sig till en betydligt hårdare tillvaro på Londons gator.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

HACKER
visas på Bio Roy den 27 oktober klockan 14:00

Det sista föräldralösa Benjamin minns av sin mamma är hur hon flyr från de som jagar henne. Sedan dess har han trott att hon varit död. Därför omkullkastas hela tillvaron när säkerhetspolisen dyker upp på hans skola med ett nytaget foto på hans mamma. Tillsammans med nyvunna kompisen Savannah börjar han undersöka vad det hela handlar om, men i sökandet efter svar gör han sig själv till måltavla för en hemlig och farlig organisation.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR