Stockholm filmfestival 2019


Syntolkning Nu har under flera år livesyntolkat svenska och utländska filmer under Stockholm Filmfestival. Förra året syntolkades bland annat Boy Erased, Asko I & II, Happy new year mr Burstead samt Skate Kitchen.

Under årets filmfestival, 30:års-jubileet, kommer vi erbjuda livesyntolkning på ännu fler utvalda filmer under festivaldagarna. I år sex stycken. Välkomna!

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om hur de tillgängliggör dessa filmer och på vilka sätt man kan skaffa biljetter samt låna mottagare. Länk till Stockholm filmfestival.
Biljetter till de filmvisningar som även erbjuds med syntolkningen kostar med mottagare 100 kronor.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

9  november kl. 18:00 på biografen Sture 3, MOFFIE

Året är 1981. Nicholas van der Swart blir inkallad för militärtjänstgöring under ledning av en ilsken sadist som slår hejvilt mot allt som anses avvikande i sitt uppdrag att göra krigare av vilsna tonåringar i den sydafrikanska öknen.
Regi: Oliver Hermanus
Medverkande: Kai Luke Brummer, Ryan de Villiers, Matthew Vey, m.fl.

10 november kl. 20:30 på biografen Sture 3, AFTER THE WEDDING

Barnhemsägaren Isabel åker till New York för att träffa en potentiell välgörare, Theresa. Isabel hamnar oväntat på Theresas dotters bröllop, där hon tvingas att konfrontera inte bara ex utan även undangrävda hemligheter som nu börjat ta sig till ytan. Filmen är regisserad av Bart Freundlich
Medverkande: Michelle Williams, Julianne Moore, Billy Crudup, m.fl.

11 november kl. 17:30 på biografen Sture 2, END OF SENTENCE

Det finns ingen relation som en roadtrip inte kan läka resonerar Frank Fogle när han bjuder med sin son Sean på en resa till en avlägsen sjö på Irland för att sprida sin nyligen avlidna frus aska. Men Sean, som precis muckat från fängelset, är minst sagt osugen. Regisserad av Elfar Adalsteins
Medverkande: John Hawkes, Logan Lerman, Sarah Bolger, m.fl.

14  november kl. 18:00 på Filmhuset Mauritz, I GUDS NAMN

När Alexandre får reda på att prästen som utnyttjade honom fortfarande är verksam, bestämmer han sig för att ta tag i det förflutna för att på så vis få tillbaka sitt liv. Tillsammans med likasinnade startar han ett nätverk vars mål är att ställa kyrkan till svars för sina brott. Regi: François Ozon.
Medverkande: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, m.fl.

16 november kl. 13:00 på biografen Zita 1, GIVE ME LIBERTY

Den 25-årige invandraren Vic jobbar med färdtjänst för pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Milwaukee. Men det är inte bara kunderna som räknar med Vics hjälp. Under hans bilfärd dyker allt fler sidouppdrag upp. Filmen är regisserad av Kirill Mikhanovsky. Medverkande: Lauren ’Lolo’ Spencer, Chris Galust, Maxim Stoyanov, m.fl

17  november kl. 18:30 på biografen Skandia, ALICE AND THE MAYOR

Efter 30 år som verksam inom politiken hamnar Lyons borgmästare i en djup existensiell kris. För att utvidga sina tankebanor anställer han en klipsk ung filosofilärare som rådgivare.
Regi: Nicolas Pariser.
Medverkande: Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi, m.fl.

Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
Till syntolkningen behövs inget festivalpass.

Vid frågor kring de syntolkade evenemangen kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445