Göteborg Film Festival 2020

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen 2020.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. Därtill erbjuder vi även erbjuda en unik hjälp med uppläst text för de som bokat detta!

Den 43:e festivalen 24 januari – 3 februari 2020.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.
Filmbranschen fortsätter att ignorera halva bilden. Därför kommer hälften av filmerna på Göteborg Film Festival 2020 vara regisserade av kvinnor. Man kallar initiativet 50/50 Vision.

Följande filmer livesyntolkas på plats under respektive dagar.
*De 2 utländska filmerna kan även bokas med uppläst textremsa.

MILITARY WIVES*
visas den 26 januari klockan 20:45 på Biografen Draken

Om en grupp vanliga kvinnor som slås samman av livet på en militärbas, detta medan deras partners tjänstgör i Afghanistan. Här hittar en grupp vanliga kvinnor ett oväntat sätt att lyfta andan och bekämpa de isolerande verkligheterna att vara en militärhustru – genom att bilda den första militära hustrukören någonsin.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

SPRING UJE SPRING
visas den 27 januari klockan 17:45 på Biopalatset salong 6

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGHBOURHOOD*
visas den 31 januari klockan 16:00 på Chalmers sal Runan

När en härjad magasinreporter får i uppdrag att porträttera Fred Rogers överkommer han sin skepticism och lär sig om vänlighet, kärlek och konsten att förlåta av Amerikas mest älskade programledare. En berättelse i tiden, om hur vänlighet kan vinna över cynism, som är baserad på en verklig historia om vänskapen mellan Fred Rogers och journalisten Tom Junod.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

CHARTER
visas den 1 februari klockan 12:30 på Storan

Filmens berättelse följer separerade tvåbarnsmamman Alice, som har insett att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sinpappa och föra bort dem till ett charterparadis på Kanarieöarna.

För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

MIN PAPPA MARIANNE
visas den 2 februari klockan 09:45 på Biografen Draken

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir enomtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR

Angående filmen Min pappa Marianne

Från och med premiärvisningen av filmen kan man via en mobilapp även ta del av syntolkningen. Mer information om filmen finns via syntolkcentralen.se.
Information om hur apparna fungerar kan man ta del av via denna länken om hjälpmedel.