BUFF – 2020

FESTIVALEN ÄR PGA CORONA FRAMFLYTTAD TILL SENARE!

Med tyst röst förmedlas en upplevelse till den som lyssnar
I samarbete med Barn och UngdomsFilm Festivalen 2020 samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning och separat uppläst svensk textremsa under festivalen 2020.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. Därtill erbjuder vi även en unik hjälp med uppläst text, på svenktextad film, för de som bokat detta!

BUFF Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

OBS! MARS 2020 ÄR INSTÄLLD OCH FESTIVALEN FLYTTAS FRAMÅT I TIDEN

Följande filmer livesyntolkas på plats under respektive dagar.

AWAY
visas den 21 mars klockan 13:00 på Biografen Panora

Efter ett flyghaveri färdas pojken på motor- cykel över en mystisk ö. Med en fågel som följeslagare jagas de av något stort, tyst och mörkt som rör sig lunkande över ön. Den 26-årige animatören Gints Zilbalodis har helt på egen hand skapat ett storslaget överlevnadsäventyr. En film tillika spännande, fascinerande, tyst och vacker i sin fantasivärld.
För mer information och bokning av mottagare KLICKA HÄR

COCOON
visas den 23 mars klockan 14:30 på Panora

Nora är 14 år och bor i Kreuzberg, Berlin, med sin syster och mamma som sällan visar intresse för sina döttrar. Det är en rekordvarm sommar och Nora hänger med sin mer rebelliska syster och hennes kompisar. När Nora bryter armen och inte kan följa med på klassresan tillbringar hon några veckor i sin systers klass. I klassen går även Romy, en tjej som Nora förälskar sig i
För mer information och bokning av mottagare, KLICKA HÄR

RUNNING TO THE SKY
visas den 26 mars klockan 10:15 på Panora

Tolvåriga Jekshen är bäst i hela byn på att springa. Han bor med sin struliga, alkoholiserade pappa och drömmer om att hans mamma ska komma hem och ställa allt till rätta. Jekshens vänner övertalar honom att ställa upp i ett stort lopp, vilket kan vara hans chans till ett bättre liv.

För mer information och bokning av mottagare, KLICKA HÄR

LOS LOBOS
visas den 26 mars klockan 12:30 på Parora

““We want to go Disney. One ticket please“. Max och Leo sitter på golvet i en sliten lägenhet och övar sig på engelska. De har precis kommit till USA från Mexiko tillsammans med sin mamma, som nu kämpar med att få vardagen som papperslös immigrant att gå ihop. Medan mamman jobbar tillbringar bröderna dagarna med att rita och drömma om Disneyland.
För mer information och bokning av mottagare, KLICKA HÄR

BORI
visas den 27 mars klockan 09:30 på Panora

11-årige Bori bor med sin mamma, pappa och lillebror. Hon är den enda i familjen som kan höra, och ibland gör det att hon känner sig utanför. Efter en kväll, på en fyrverkerifestival, tappar hon bort sin familj. Efter det känner Bori ett ännu starkare behov för att vara som resten av sin familj, och hon bestämmer sig för att låtsas också vara döv.
För mer information och bokning av mottagare, KLICKA HÄR