Stockholm Filmfestival 2020


Syntolkning Nu har under flera år livesyntolkat svenska och utländska filmer under Stockholm Filmfestival. Förra året syntolkades bland annat Moffie, After the wedding, I guds namn samt Alice and the Mayor. Under årets filmfestival, ett mycket annorlunda år. kommer vi erbjuda livesyntolkning på fem utvalda filmer samt en film med inspelad syntolkning och uppläst textremsa via den speciella mobilappen som er bjuder en större tillgänglighet på bio.

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om de filmer som erbjuds med syntolkning/uppläst textremsa. Man kan också boka ordinarie biljetter till dessa visningar.
Länk till Stockholm filmfestival.
Syntolkning Nu har ett par biljetter som erbjuds med syntolkningen till nedanstående visningar. Biljetterna bokas till ordinarie pris medan mottagare lånas gratis på plats, helst med förbokning.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

14  november kl. 18:00 på biografen Saga 1, SUPERNOVA

I detta romantiska drama får vi följa Sam och Tusker på en resa längs minnenas allé då Tusker har drabbats av demens vilket långsamt gör honom sämre och sämre. Resan kan mycket väl bli deras sista tillsammans innan Tusker försvinner in i sjukdomen. Sam och Tuskers resa går genom Englands vackra natur och är ett outtalat farväl.

15 november kl. 13:00 på biografen Park, THE MAN WHO SOLD HIS SKIN

Syrianske Sam Ali vill mer än något annat ta sig till Europa för att leva med sin stora kärlek. För att ta sig dit ingår Sam en faustisk pakt med en tatuerare som innebär att hans oskuldsfulla kropp enkom ska få användas till tatuerarens konst, för att sedan visas upp runt om i världen. Sam inser snart att det impulsiva beslutet inte innebär den frihet han först förväntade sig.

18 november kl. 17:00 på Filmhuset, THE MOLE AGENT

Sergio får vid 83 års ålder sadla om och bli spion när han blir anlitad av kriminalaren Romulo att infiltrera ett ålderdomshem där misstankar om vanskötsel väckts. Sergio är inte speciellt tekniskt lagd och vi får följa honom i hans upplärning för hanteringen av all tänkbar spionutrustning. Filmen är en mix av spion- och dokumentärfilm.

20  november kl. 20:30 på Skandia, FALLING

Falling är ett komplext psykologiskt drama som skildrar öppet homosexuelle John vars konservativa och homofobiske far Willis börjar uppvisa symptom på demens. Som en direkt konsekvens tvingas Willis sälja den gamla familjegården och flytta till Los Angeles för att bo hos John och hans man Eric.
Med Falling bevisar regidebuterande Viggo Mortensen.

21  november kl. 15:45 på biografen Zita, PINOCCHIO * 

Sagan om trädockan som inte kan ljuga utan att hans näsa växer, och som mer än allt vill bli en riktig pojke. Träsnidaren Geppettos trädocka Pinocchio väcks under magiska omständigheter till liv. Den godtrogne Pinocchio blir lätt vilseledd, vilket för honom ut på en äventyrlig resa fylld av magiska varelser och fantastiska spektakel bland vänner och fiende.

22 november kl. 19:00 på biografen Park, SHORTA

I »Shorta«, som betyder polis på arabiska, behandlas påtagligt samtida teman såsom polisbrutalitet, rasism och gravt segregerade samhällen. Med starka influenser från 80-talets ikoner Walter Hill och John Carpenter får vi följa poliserna Høyer och Andersen på patrull genom Svalegaarden, ett getto-liknande utsatt område i Köpenhamn, när ett upplopp plötsligt briserar.

Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
Till syntolkningen behövs inget festivalpass.

Filmens syntolkning och upplästa textremsa kommer finnas att ladda ned till mobilappen.

Vid frågor kring de syntolkade evenemangen kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445