Tillgänglig film på bio, TV eller framför datorn

Blå syntolkningsloggaAngående syntolkade och tillgängliga filmer via en mobilapp, hemma framför TV eller datorn.
Film bör upplevas på bio men alla kan, av olika anledningar, inte ta del av det som visas där.
Numera finns även möjligheten att ta se en massa härliga filmer framför TV:n eller på dataskärmen.

Filmen är tillgängligTyvärr är det så att man alltför sällan får information om att filmerna som visas, finns med syntolkning via mobilappen. Därför gör vi så gott vi kan man att presentera de aktuella titlar som dyker upp på TV. För att en film skall fungera med syntolkning och/eller uppläst textremsa via appen måste ljudfilerna finnas just för TV/VOD.
Utöver det som kallas tablå-TV, alltså när en film visas på en bestämd tid finns andra sätt att idag ta del av en film.
TV4 är först ut med att informera om tillgängliga filmer.

Streamingtjänsterna som t.ex. Cmore, HBO, SF Anytime, Netflix, ViaPlay, med flera har alla några filmer som finns syntolkade och även med uppläst textremsa där så behövs, i mobilappen. Netflix tex har många filmer att välja på som har utländsk syntolkning, främst engelskspråkig. Sök på Audio Description så dyker de upp.

I mobilappen, BioPlay (iOs) eller MovieTalk (Android/iOs), väljer man syntolkning/uppläst text, streamad för DVD eller VOD. Det går även bra att se flera av filmerna som visas i TV-utbudet och även där använda mobilappens syntolkning/uppläst text. Här under ett axplock av tillgängliga filmer, läs mer om våra tillgängliggjorda filmer på syntolkcentralen.se.

Alla våra syntolkdade filmer t.o.m.mars 2021