Nu öppnar det upp

Ett glatt och sorligt ansikte, teatermaskenUnder mars 2020 började alla evenemang ställas och så även alla över 100 inplanerade syntolkningar, runt om i Sverige.  Visst har man kunnat ta del av flera av våra syntolkningar till långfilmer som visas på TV och streamingkanalerna. Även syntolkning har vi bjudit på till några livestreamade teaterföreställningar.

Nu, i juni börjar landet långsamt och försiktigt öppna upp.
Den 11 juni streamar Malmö Operan föreställningen ”Circus Days and Nights” genom Vimeo och vi livesyntolkar just den kvällen till de som anmält sig.

Affischbilder, Glada änkan, Annie, Rain man och Saturday night fever

Vi ligger i startgroparna med att berätta allt som vi tillsammans med arrangörerna runt om i Sverige kommer erbjuda med syntolkning.
Sedan tidigare var det klart med ”Pang i bygget” men tyvärr flyttas den fram ännu ett år, nu till sommaren 2022 och då erbjuder vi syntolkning den 28 juli. Senare i höst, 17 oktober, är det dags för familjemusikalen ”Annie” på Intiman i Stockholm. Några veckor senare, den 24 oktober föreställningen ”Rain man” på Oscarsteatern, med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson som de två bröderna. Ännu en vecka senare livesyntolkar vi operetten ”Glada änkan” på Nöjesteatern i Malmö. Här medverkar t.ex. både Jan Malmsjö och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Under våren har man kunnat se David Lindgren som en av programledarna i ”Let’s dance”. I höst blir det äntligen ”Saturday night fever” på Chinateatern i Stockholm. Den 4 december syntolkar vi musikalen.
Inom kort kommer vi lyfta fram ännu fler arrangörer som erbjuder syntolkning på förutbestämda dagar. Vi hoppas det återigen blir en höst med många spännande upplevelser i salongerna, både inomhus som utomhus.

Filmappen gör det möjligt att ta del av syntolkning och/eller uppläst textremsa. På filmsidan har ”Apstjärnan” biopremiär den 11 juni. ”Summer of 85”, har biopremiär den 6 augusti. Denna franska film har både syntolkning och uppläst textremsa. Likaså har den italienska filmen ”Pinocchio” med sin biopremiär den 27 augusti både syntolkning och uppläst textremsa. ”Mamma Mu hittar hem”, har sedan biopremiär den 18 september.
Alla filmer som vi försett med syntolkningsspår och uppläst textremsa är också tillgängliga via alla streamingtjänster och när de visas i tablåTV, SVT/TV3/TV4 m.fl.

Rund gul ring med svart kant. inuti ett öga och texten www.syntolkning.nu

Våra medlemmar kommer kontinuerligt uppdateras om våra kommande syntolkningar för att snabbt kunna boka biljetter. Någon vecka efter medlemsutskicket uppdaterar vi våra kalendrar på hemsidan och Facebook.

Vill du bli medlem, stödja syntolkningen och ta del av medlemsinformationen läs på hemsidan eller kontakta oss via mail till medlem@syntolkning.nu