PRISMA 2021

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för dig som är 0 år, 15 år eller någonstans däremellan. Under några dagar i oktober kommer Prisma gå av stapeln.
I samarbete med PRISMA, Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen 2021.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller själva inte hinner läsa texten.

Prisma syftar till att erbjuda barn och unga ett angeläget och kvalitativt filmutbud från hela världen som kompletterar de filmer som annars når den svenska marknaden. Prisma arbetar också långsiktigt för en ökad visuell kompetens hos sina besökare genom inslag av seminarier, workshops och ”prova på” aktiviteter.

LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet*
Visas den 22/10 kl. 17:00 samt 27/10 kl. 15:00 i Nordstan

Lasse och Maja träffas för första gången i ett spän- nande äventyr där systrarnas Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan och gamla oförrätter avslöjas.

 

För mer information – KLICKA HÄR

Poupelle of Chimney Town
visas den 29 oktober kl. 17:30 på Bio Roy

Lubicchi jobbar som sotare och bor i en isolerad stad där den eviga röken från höga skorstenar skapat ett ogenomträngligt molntäcke. Han drömmer om att få se stjärnorna, som hans pappa berättat om, men att det skulle finnas något bortom de gråsvarta rökmolnen är det ingen annan i staden som som tror på. När han en halloweenkväll träffar Poupelle inleder de en vänskap, som drastiskt ska komma att förändra livet för alla invånare i Chimney Town.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter. KLICKA HÄR

Harry Potter och de vises sten
visas den 30 oktober kl. 09:00 på Haga bion

I en skrubb under en trapp på Privet Drive 4 bor den föräldralösa Harry Potter. Han vet ännu inte om att han snart kommer ge sig ut på sitt livs äventyr och få en förklaring till allt det där märkliga som börjat ske runt omkring honom. När Hogwarts-Expressen lämnar perrong 9 ¾ öppnar sig en helt ny värld av magiska krafter, starka vänskaper och tuffa utmaningar som är lika fantastisk för Harry som för oss som tittar.
För mer information – KLICKA HÄR

Sihja, Rebellälvan
Visas den 30/10 kl. 13:00 på Bio Roy

Fjärilsintresserade Alfred håller sig mest för sig själv, men en dag träffar han den märkliga flickan Sihja. Hon är spontan, yvig och till det närmaste Alfreds motsats, men trots deras olikheter blir de snart vänner. Sihja är en älva, hon kan flyga och har magiska krafter, men är ännu alltför ung för att bemästra dem till fullo. När de båda undersöker varför så många fåglar dött i deras närområde, dras de in i en härva som sätter deras vänskap på prov-
För mer information – KLICKA HÄR

Calamity
visas den 30 oktober kl. 16:30 på Bio Roy

När 12-åriga Martha Janes pappa skadar sig tar hon över ansvaret för sin fattiga familj, som färdas i en karavan av nybyggare på väg över den väldiga prärien. Men hennes kaxiga djärvhet uppskattas inte av ledaren för karavanen och när hon anklagas för att tillsammans med en främling ha stulit nybyggarnas värdesaker, finner hon ingen annan råd än att på egen hand ta upp jakten för att bevisa sin oskuld.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter. KLICKA HÄR

Angel
visas den 31 oktober kl. 11:30 på Bio Roy

Angel är en osäker tjej som är lite utanför i skolan och som helst tillbringar sin lediga tid hemma. Men en dag händer något mycket märkligt. Hon råkar hitta en klocka, som hon snabbt förstår är mycket speciell. Den kan nämligen få alla hennes önskningar att gå i uppfyllelse. Det spelar egentligen ingen roll om det är 100 pizzor eller nya snygga kläder, frågan är om man faktiskt blir lyckligare av att alltid få det man vill ha?
För mer information och bokning av mottagare/biljetter. KLICKA HÄR

* Angående filmen LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet.

Via en mobilapp kan man ta del av filmens syntolknings. Mer information om filmen finns via syntolkcentralen.se.
Information om hur apparna fungerar kan man ta del av via denna länken om hjälpmedel.