Stockholm Filmfestival 2021


Syntolkning Nu har under flera år livesyntolkat svenska och utländska filmer under Stockholm Filmfestival. Förra årets filmfestival, var på många sätt mycket annorlunda.
Nu 2021 kommer vi nu erbjuda livesyntolkning på fem av festivalen utvalda filmer.

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om de filmer som erbjuds med syntolkning/uppläst textremsa. Man kan också boka ordinarie biljetter till dessa visningar.
Länk till Stockholm filmfestival.
Syntolkning Nu har ett par biljetter som erbjuds med syntolkningen till nedanstående visningar. Biljetterna bokas till ordinarie pris medan mottagare lånas gratis på plats, helst med förbokning.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

12  november kl. 18:30 på biografen Park, North Hollywood

“Jag förstår inte varför du har shorts och collegetröja?” ekar rösten från pappa bakom sonen Michael, på väg ut ur huset i Los Angeles villaförorter. Hollywoodgrabben slits mellan faderns universitetsförväntningar och proffsdrömmar som skejtboardåkare.
Filmen har europeisk premiär under festivalen

13 november kl. 10:00 på biografen Skandia, I Koltrastens land

Kosovos Oscarsbidrag tog tre av Sundance festivalens tyngsta priser.
Filmen återger den sanna historien om Fahrije som förlorar sin man och måste starta en affärsverksamhet. Det ses inte på med blida ögon av hembyns invånare Hon tvingas trotsa konservativa regler för att försörja familjen.
Filmen har svensk premiär under festivalen

14 november kl. 13:30 på biografen Sture 2, Sabaya

Filmen skildrar den livsfarliga fritagningen av förslavade yazidiska kvinnor från terroristsekten IS. Ordet “sabaya” kan betyda fångad kvinna eller kvinnlig krigsfånge, men är utbrett igenkänt under definitionen “sexslav”. Filmen följer flerbarnsfadern Mahmud som riskerar sitt liv för att försöka rädda dem.
Filmen har svensk premiär under festivalen

20  november kl. 12:30 på biografen Sture 1, Clara Sola

Den 40-åriga, tillbakadragna Clara lever med sin familj i en liten övergiven costaricansk bergsby, under vingarna på en överbeskyddande matriark. Clara sägs ha kontakt med Gud, och med sina inneboende helbrägdakrafter undsätter hon den religiösa lokalbefolkningen.
Filmen har svensk premiär under festivalen

21  november kl. 18:30 på biografen Sture 3, Drömmannen

Ett Berlinbaserat bolag har tagit fram en humanoid, designad för att möta dina krav på en drömpartner. Forskaren Alma deltar, med viss skepsis, som försökskanin för att kunna säkra fortsatt stöd till sin egen forskning. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom.
Filmen har svensk premiär under festivalen.


Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
För synsvaga behövs inget festivalpass.

Vid frågor kring de syntolkade evenemangen kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445