LUNDAKARNEVALEN 2022

Mot en blå bakrund står det Lundakarneval 2022, dags för katastrof

Med stor glädje kan vi på Syntolkning Nu informera er om att Lundakarnevalen, den 20-22 maj kommer för första gången erbjuda syntolkning. Biljetter finns och ledsagare medföljer utan kostnad.

Först ut blir filmen ”Sandgatan 2” som kommer syntolkas på fredag klockan 16:00-16:45 samt på lördag klockan 18:00-18:45. Visningen sker i Palaestra. Filmens handling är följande: Efter att AF-Borgen katastrofalt nog har sprängts i luften, har nya verksamheter köpt in sig i borgen. Vi får följa hundmatsfabriken ”Hundagård”s nya filialchef som är lika olycksam som panikslagen på sin första dag. I samma borg bestraffas ett tvillingpar med tjänstgöring för att ha fuskat på tentan, och ett maka par försöker återfinna kärleken till varandra.

Oavsett väder kommer Karnevalståget 2022, naturligtvis att livesyntolkas ute på stan, nära Biskopshuset. Syntolkning erbjuds både på lördag och söndag. Med start 13:00 – ca 15:30.

Syntolkningen i Lund avslutas denna gång på söndag kväll klockan 20:00- 20:45. Då blir det Cirkus Schmirkus vid Tegnérsplatsen. Karnevalscirkusen Cirkus Schmirkus bjuder där in till en föreställning full av trams och skoj där den lundensiska spextraditionen tar sin rättmätiga plats i manegen. Med roligheter som du aldrig tidigare skådat och cirkusnummer som sällan går som man har planerat ger man under karnevalsdagarna hela tjugotvå färgsprakande föreställningar i hjärtat av Lundagård.  Varav en alltså blir syntolkad.

Som vanligt träffas vi senast 20 minuter innan evenemanget. Syntolken har till samtliga evenemang med sig mottagare, som man får låna på plats. Skulle man ha egna hörlurar, 3,5 mm, så går det utmärkt att koppla in dessa i mottagaren. Till samtliga syntolkningar finns möjlighet även för rullstolsburna att ta del av evenemanget liksom syntolkningen.

Frågor om syntolkningarna kan ställas till lund@syntolkning.nu eller telefon 0767-951 655

  1. Sandgatan 2 – film fredag
  2. Karnevalståget – lördag
  3. Sandgatan 2 – film lördag
  4. Karnevalståget – söndag
  5. Cirkus Schmirkus – söndag