MALMÖ SOMMARSCEN 2022

sommarscen, loggaLokalt, internationellt, brett, smalt, väntat och oväntat. Malmö Sommarscen presenterar varje år två månader av föreställningar, konserter, filmvisningar och mycket annat. Sommarscen vill både roa, underhålla och överraska. I programmet hittar du utmanande såväl som lättillgängliga föreställningar på ett 40-tal platser platser runtom i Malmö. Runt 150 programpunkter med en mångfald av upplevelser för alla åldrar. 

Flera programpunkter under 2022 kommer livesyntolkas av Syntolkning Nu. Dessa är:

 1. Hör barnets röst.

  Hör barnets röst är en musikalisk föreställning om att våga höras med närmare 100 barn på scen! Här finns allt från en magisk orkester till ljuva sångare, häftiga cirkusartister, bus och glädje. 

 2. The Listeners med Cullberg.

  I den här moderna dansföreställningen med stark publikkontakt förenas dans, musik och röst på ett helt unikt sätt. The Listeners är koreografen Alma Söderbergs första dansföreställning för Cullbergs dansare. 

 3. Sigrid och Draken.

  I musikteatern Sigrid och draken kliver vi in i sagans värld och lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka. Och att man aldrig ska väcka en drake som sover. 

 4. Summer of soul, dokumentärfilm.

  Dokumentärfilmen Summer of Soul handlar om 1969 års legendariska Harlem Cultural Festival, som hyllade afroamerikansk kultur och musik. Festivalen ägde rum samma sommar som Woodstock men har inte blivit lika mytomspunnen. 

 5. Radio Trattofon.

  Cirkus Trattofon är en fysisk komedi utan tal för hela familjen där cirkusartisterna rattar in en halsbrytande humorföreställning på sin tecknade radio. Men vad händer när själva radion själv är inte med på noterna? 

 6. Raya och sista draken, tecknad film.

  Raya och den sista draken är en animerad familjefilm om den ensamma krigaren Raya som måste använda sig av drakmagi för att rädda världen från onda monster. Problemet är bara att drakarna offrade sig för att rädda mänskligheten för 500 år sedan och nu finns det bara en drake kvar. 

 7. Skräckkabinettet.

  Monsterrockbandet Skräckkabinettet bjuder på en spektakulär scenshow där coola monster och spöken sjunger nykomponerade rocklåtar om rädslor och hur de kan övervinnas, allt för att människorna inte ska behöva vara rädda i onödan. 

 8. En kärlekshistoria spelfilm.

  Roy Anderssons kultförklarade klassiker En Kärlekshistoria skildrar den spirande kärleken mellan ungdomarna Annika och Pär med all den osäkerhet, rädsla, ömhet och glädje det innebär. 

 9. Gul – ful eller kul?.

  Barnföreställning i Gullan Guls värld där leken är i centrum och allt kan hända. Fantasin flödar fritt och vi dansar, sjunger och får följa med på ett sommaräventyr till sjön där både publiken och Gullan tar sig ett dopp. 

Ytterligare information om Malmö Sommarscen finns här på deras hemsida.