ALMEDALSVECKAN 2022

Almedalsveckan loggaSyntolkning Nu kommer även 2022 finnas på plats i Almedalen. Politikertalen från samtliga 8 riksdagspartier kommer livesyntolkas.
Talen hör man, men med hjälp av syntolkning blir man mer delaktig i hela evenemanget. Vad som händer runt om, innan och under talet får man information om via syntolken.

Bild över åskådarmassan fram talaren i Almedalen. I bakgrunden Sankta Marias domkyrka

Till den historiska platsen i Almedalen kommer samtliga 8 partiledare och språkrör att hålla sina tal. Talen sänds i TV samt radio och på plats framför scenen i Almedalen sitter partikamrater, vänner och anhöriga. På båda sidorna om talaren finns teckenspråkstolkar samt skrivtolkar. Man talar mycket om tillgängligheten i Almedalen, så självklart finns dessa tolkar på plats. I år erbjuds återigen syntolkning.

Vad är då syntolkning och behövs det. – De med synnedsättning hör ju vad som sägs, även om de inte ser dem som talar. Peter Lilliecrona från Syntolkning Nu beskriver platsen, scenen, talarna, publiken, omgivningarna, kroppsspråk och allt annat som seende ser. Detta förmedlas trådlöst till de som lånat mottagare och som oftast sitter framför scenen i Almedalen.

Almedalsveckan står för att vara öppet och tillgängligt för alla. Det innebär att vi tillsammans skapar evenemang som är tillgängliga för så många som möjligt. Arrangören är den som ansvarar för innehåll, genomförande och tillgänglighet vid varje enskilt evenemang. Syntolken tolkar det den ser.

Samtliga riksdagspartier finns idag med på listan över tillgängliga evenemang och partiledartalen kommer detta valår att syntolkas.

3 juli – 19:00, Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

4 juli – 11:00, Ulf Kristersson, Moderaterna

4 juli – 19:00, Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiet

5 juli – 11:00, Ebba Busch, Kristdemokraterna

5 juli – 19:00, Johan Pehrson, Liberalerna

6 juli – 11:00, Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna

6 juli – 19:00, Annie Lööf, Centerpartiet

7 juli – 11:00, Per Bolund, Miljöpartiet de gröna