SOMMARBIO I ÖST OCH VÄST

Open Air i GöteborgUnder perioden 17 – 21 augusti visas det åter filmer på storskärm i Rålambshovsparken i Stockholm. I Göteborg blir det i början av september, närmare bestämt den andra september, då under Göteborg Film Festival Open Air. Dessa båda filmvisningarna har blivit lite av en tradition att syntolka.
Alla filmerna i Stockholm livesyntolkas liksom den som visas i Göteborg.
Vid mikrofonerna syntolkar från Syntolkning Nu i Sverige.

Sommarbion i RålambshovsparkenFilm är bäst på bio brukar man säga, men att sitta utomhus på gräsmattan en ljummen sommarkväll med picknickkorgen bredvid sig är en alldeles speciell upplevelse som man inte vill missa. Visst är man väderberoende för att få en totalupplevelse men det är värt ett besök. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder har föräldrar i generationer inpräntat i sina barn.

Med bidrag från Svenska Filminstitutet görs det även möjligt med att få de filmerna livesyntolkade och i vissa fall även med kompletterande uppläst/förklarande text. Göteborg och Stockholms filmfestivaler bjuder besökarna på filmvisningarna.

Meddela gärna om ni vill låna en mottagare till filmen.

17/8 – Jurassic park – Stockholm sommarbio

18/8 – Amelie från Montmatre – Stockholm sommarbio

19/8 – Alien . Stockholm sommarbio

20/8 – The Matrix – Stockholm sommarbio

21/8 – Spirited away – Stockholm sommarbio

2/9 – Världens värsta människa – Göteborg Film Festival Open Air