Stockholm Filmfestival 2022


Syntolkning Nu har under flera år livesyntolkat svenska och utländska filmer under Stockholm Filmfestival.
2021 erbjöds livesyntolkning på fem av festivalen utvalda filmer. Bland andra Clara Sola som 2021 blev Guldbaggevinnare för bästa film. Kanske finns nästa års vinnare bland de filmer som festivalen i år erbjuder med livesyntolkning?

På Stockholm Filmfestivals hemsida kan man läsa mer om de filmer som erbjuds med syntolkning/uppläst textremsa. Man kan också boka ordinarie biljetter till dessa visningar.
Länk till Stockholm filmfestival.
Syntolkning Nu har ett par biljetter som erbjuds med syntolkningen till nedanstående visningar. Biljetterna bokas till ordinarie pris medan mottagare lånas gratis på plats, helst med förbokning.
Boka nedan via respektive filmsida och länk. Vid denna bokning krävs inget festivalpass.

Affischbild13 november kl. 14:45 på biografen Skandia, Emily

Hyllat kostymdrama med en stämningsfull tolkning av Emily Brontës liv.
Emma Mackey (»Sex Education«) spelar det missanpassade svarta fåret Emily, ett av fyra syskon, som kom att bli känd som den mystiska, och för sin tid, provokativa författaren bakom klassikern »Svindlande höjder«.
Filmen har nordisk premiär under festivalen

Affischbild

13 november kl. 21:00 på biografen Zita 1, Boy from heaven

Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Kort efter hans ankomst till staden kastas han ofrivilligt in i en brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.
Filmen har skandinavisk premiär under festivalen

Affischbild15 november kl. 20:15 på biografen Zita 1, Hunt

Lee Jung-jae spelar huvudrollen som agenten Park Pyong-ho, som får i uppdrag att röka ut en nordkoreansk mullvad i sin egen organisation. Med lika rafflande spänning som hårdkokt action navigerar Lee mellan politiska konspirationer och pulshöjande intriger i en sylvass debut.
Filmen har nordisk premiär under festivalen

affischbild19  november kl. 15:45 på biografen Sture 2, En sång för min dotter

Den nyblivna mamman Amaia tampas med föräldraskapets alla svårigheter. Med en bebis som inte sover och en partner som drar på en tre veckor lång jobbresa beger hon sig till sina föräldrar på den baskiska kusten för att få avlastning.
Filmen har nordisk premiär under festivalen

affischbild19  november kl. 21:00 på biografen Zita 1, The Woman King

I 1820-talets Västafrika hotas kungariket Dahomey på flera fronter. General Nanisca förbereder sin kvinnliga krigarenhet Agojie, till strid. När kapten Santo Ferreira och hans mannar vägrar vika sig, allra minst för svarta kvinnor, står en skoningslös maktkamp på tröskeln.
Filmen har svensk premiär under festivalen.

affischbild20  november kl. 15:00 på biografen Skandia, Bones and all

Maren säregna begär har gjort att hon förvisats till samhällets utkant. När hon möter dagdrivaren Lee får hon en smak av äkta kärlek. Men är deras passion tillräckligt stark för att övervinna hennes förflutna?
Filmen har nordisk premiär under festivalen.


Det är en åldersgräns på 15 år till alla festivalens filmer. Priset på biljetter till syntolkningen är 100 kronor medan mottagare kan lånas på plats utan kostnad. Man bör boka mottagare i förväg. Detta gör man enklast via Syntolkning Nu och respektive films presentationssida.
För synsvaga behövs inget festivalpass.

Vid frågor kring de syntolkade evenemangen kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445