GÖTEBORG FILM FESTIVAL 2023

Med tyst röst förmedlar vi en upplevelse
I samarbete med Göteborg Filmfestival och filmernas respektive distributörer samt med hjälp av Svenska Filminstitutet kommer följande titlar erbjudas med live syntolkning under festivalen 2023.
Till de utländska filmerna kommer syntolken även berätta texten. Detta för de som inte kan det utländska språket eller inte hinner läsa. 

Den 46:e festivalen 25 januari – 5 februari 2023.
Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg.
Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.

Dessa filmer har film festivalen valt ut att låta livesyntolkas, under följande dagar.


PASSAGERARE I NATTEN
visas den 27 januari klockan 19:45 på Biografen Capitol

AffischbildDet är valnatt i Frankrike 1981 och förändringens vindar blåser. Så även hos Elisabeth, som nyskild måste ta sig an livet för att kunna försörja sina två tonårsbarn. Vilsen kring sina kvalifikationer på arbetsmarknaden efter mer än ett decennium som hemmafru, söker hon jobb på den franska versionen av Vaken i P4, och visar sig ha talang för att bemöta de vilsna själar som sträcker sig efter en trygg hand
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR


THE CAKE DYNASTY
visas den 29 januari klockan 20:30 på Stora teatern

AffischbildNär familjeföretaget står på randen till konkurs försöker den deppige, korpulente kakfabrikören Niels ta sitt liv men misslyckas. I ett försök att rädda företaget vill de nyexade affärskonsulterna, Niels dotter och hennes man, börja producera nyttiga dietkakor. Men hoppet om livet och fabriken återkommer istället till Niels genom genom, den slöjbärande städerskan Zeinab, när hon introducerar honom för de kaloridrypande konfektyr.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR


HÉLÈNE & MATHIEU
visas den 30 januari klockan 19:00 på Biopalatset salong 5

Affischbild

Hélène och Mathieu är lyckligt gifta och mitt i livet, men en dag rasar allt när Hélène diagnostiseras med en dödlig sjukdom. Hon lämnar både vardagslivet och transplantationskön i Bordeaux och reser till Norge för att träffa en canceröverlevare hon lärt känna via nätet. De vackra omgivningarna och den nyfunna vänskapen ger själslig ro, men snart reser hennes viljestarka make dit för att övertala henne att göra en avancerad lungtransplantation.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR


EN DAG KOMMER ALLT DET HÄR BLI DITT
visas den 31 januari klockan 15:45 på Biopalatset 6

Lisa och hennes syskon möts på familjens gård i Norrland efter att föräldrarna kallat till möte. De meddelar att endast ett av barnen ska få ärva skogen, som familjen ägt i generationer. Men är det någon av dem som är villig att flytta hem igen? Vistelsen river upp trauman ur det förflutna hos den tokigt förvirrade och smått livskrisande Lisa, som lyckas både strula till det med pappans närmaste man och komma på kant med hela samhället under mammans 70-årskalas.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR


KOLIBRIN
visas den 31 januari klockan 20:30 på Stora teatern

AffischbildLäkaren Marco Carrera kallas för Kolibrin eftersom han tycks kunna stå blickstilla i en värld under total förvandling. Sedan uppväxten i familjens toscanska strandvilla har han haft ett hemligt platonskt kärleksförhållande med Luisa, och decennier senare känner hans fru fortfarande inte till affären. Men det oundvikliga avslöjandet ska få oförutsedda konsekvenser för alla inblandade.
För mer information och bokning av mottagare/biljetter, KLICKA HÄR