Några sommartips

ett fält med solrosorSommaren 2023

Vi kan nu berätta att det blir en hel del ytterligare syntolkningar att ta del av i sommar. Samtal pågår också om ännu några speciella syntolkningar, vilka vi får återkomma till.

 • 10 juni – Skvaller i Teaterlanden.
  Den lokala kändispolitikern och riksdagsmannen Peter Falck och hans fru Carin ska fira sin tionde bröllopsdag denna underbara sommarkväll i Vara. Några prominenta gäster är inbjudna på middag i den praktfulla villan och allt är upplagt för en storslagen fest.
  Men när de första gästerna stiger ur bilen hörs ett pistolskott inifrån huset
 • 28 juni (ny) – 4 dagar av politikernas framförande livesyntolkas i Almedalen.
  28 juni börjar Statsministern Ulf Kristersson sitt tal klockan 11:00 och följs av Märta Stenevi från MP. Sedan blir det två tal per dag. För de som tar del av syntolkningen kommer det finnas reserverade sittplatser framför scenen.
 • 8 juli – Pappor på prov, livesyntolkas på Krusenstiernska i Kalmar.
  Thomas Petersson, Ola Forssmed och Sussie Eriksson. Handlingen rör sig kring Doktor Ljung som skall hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, På plats är naturligtvis också hans högsta chef och dessutom hans fru. Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria. De hade en kort passionerad affär för 18 år sen och nu avslöjar hon en oväntad hemlighet: Hon blev gravid efter deras kärleksnatt och födde en son.
 • 27 juli – Två man om en änka. Eva Rydbergs sista sommar på Fredriksdalsteatern.
  Per Andersson i sitt första möte med Eva Rydberg. Året är 1923 och på Fredriksdals Herrgård huserar den glada änkan Julia Sjölin, där hon driver teatersoaréer och är beskyddare av Husarregementet på Berga Kasern. Det är bröllop mellan hennes dotter Ofelia och löjtnant Rosencrona när vår komedikarusell drar igång. Den lite lagom late malajen Emil är förlovad med den danska varietéartisten Else Bom Hansen men flirtar ändå glatt med husan Rut och får dessutom änkans gunst, eftersom hennes nevö Gösta inte riktigt lyckas med intrigen
  att få änkan intresserad av överste Ström.
 • 5 augusti (ny) – Skrot, hopp och kärlek på Vallarnas friluftsteater.
  I några av rollerna syns och hörs, Mikael Riesebeck, Annika Andersson, Jeanette Capocci, Claes Månsson och Jojje Jönsson. Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som en gång blomstrande, men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna och hennes hopplösa son som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma.

Till vissa av sommarens pjäser lämnas rabatt till medlemmar för nya bokningar. Informationen finns under respektive pjäsinformation.