ALMEDALEN – FULL DELAKTIGHET #21

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 07/07/2016
15:15 - 16:00

Plats
Kafé Strandporten

Kategorier


SEMINARIE ANSVARIG:

Kaustik med hemsidan fulldelaktighet.se

Om seminariet:

Under Almedalsveckan arrangerar Kaustik en viktig mötesplats för att öka medvetenhet kring allas lika rätt i samhället och den viktiga assistansreformens bestående och utveckling.
Det är fler organisatörer som ser behov att samverka under Almedalsveckan i syfte att skapa medvetenhet och förståelse för hur viktigt det är för var och en att kunna delta i vårt samhälle fullt ut. Mot den bakgrunden har Kaustik tagit initiativ till att upplåta en ny mötesplats åt olika organisatörer under Almedalsveckan med namn Full delaktighet.

PROGRAMPUNKT:

Hur kan assistansanordnare arbeta i enlighet med FN-konventionen?
Varför pratar vi så lite om FN-konventionens betydelse i vardagen – är det bara ord eller något vi är beredda att omsätta i praktik? Branschorganisationen Assistansanordnarna förklarar varför assistansanordnare bör försäkra sig om att de arbetar med FN-konventionen som grund. Myndigheten för delaktighet har fått i uppdrag att sprida information och öka kunskapsnivån om FN-konventionen. Hur ser intresset ut? Och vad kan vi göra för att mänskliga rättigheter ska bli en del i det dagliga arbetet? Hur kan assistansanordnare arbeta med FN-konventionen som grund?

Arrangör för denna punkt:
Arbetsgivarföreningen KFO, Assistanssamordnarna

Medverkande:
Else- Marie Brisenhorn, Myndigheten för delaktighet
Cecilia Blanck, Ordförande, Assistanssamordnarna

Samtalsledare:
Hanna Kauppi, Bransch-och näringspolitiskt ansvarig personlig assistans, Arbetsgivarföreningen KFO