ALMEDALEN – KRISTDEMOKRATERNA

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 06/07/2017
19:00 - 20:00

Plats
Almedalen

Kategorier


TALARE:

Ebba Busch Thor, sedan 25 april 2015 partiledare för Kristdemokraterna

OM TALAREN:

Ebba Busch ThorUnder mandatperioden 2006-2010 var Ebba Busch Thor kommunpolitisk sekreterare åt kristdemokraternas kommunalråd Gustaf von Essen. När von Essen 2009 blev sjukskriven fick Busch Thor i praktiken ta över som vikarierande kommunalråd och förhandla budgeten. Inför Europaparlamentsvalet i Sverige 2014 valdes Busch att företräda Kristdemokraterna på valsedelns andra plats. I Europaparlamentet är Busch Thor ersättare för parlamentariker Lars Adaktusson.
I januari 2015 aviserade Göran Hägglund sin avgång som partiledare och valberedningen nominerade då kandidater till hans efterträdare, däribland Ebba Busch Thor. Den 13 mars föreslog en enig valberedning Ebba Busch Thor som ny partiledare för Kristdemokraterna. Den 25 april valdes hon enhälligt till partiledare.

Texten från Wikipedia

OM SYNTOLKNINGEN:

Syntolken kommer beskriva det som syns och sker både innan, under och efter framförandet. Detta sker med hänsyn till talaren, i pauser, så att inte dennes tal störs.
Syntolkning Nu finns på plats med sin syntolk, redan 45 minuter innan programmet börjar. För de som i förväg bokat mottagare för syntolkning finns sittplatser reserverade. Övriga spontanbesökare får även de låna mottagare på plats. Utlämningen av mottagare, som lånas på plats mot uppvisande av legitimation, meddelas per SMS till de som bokat.

OM ALMEDALSVECKAN:

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i snart femtio år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet i Almedalen.
De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta.
Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.
De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan. Deras medverkan med seminarier, presskonferenser och tal från Almedalen utgör basen i veckan.

Texten ovan är hämtad från
Almedalsveckans informationssida

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.