FARFARS MAMMAS SOFFA

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 18/08/2017
13:00 - 13:30

Plats
Manegen - Barnens Kulturkalas

Kategorier


ARRANGÖR:

Staden där vi läser för våra barn i samarbete med Jämlikt Göteborg, Alfons Åbergs Kulturhus och Syntolkning Nu.

HANDLING:

Välkommen på urpremiär av teaterföreställningen ”Farfars mammas soffa – en resa genom tid och rum”.

För hundra år sedan hade nästan alla familjer en utdragssoffa av trä i köket. Nanny och Olof köpte sin soffa när de gifte sig och deras barn sov i den. Så kom barnbarnen som satt i den. Och barnbarnsbarnen… Det tar nog aldrig slut, tänker soffan och knarrar förnöjt. Tänk vad mycket jag får vara med om.

Med musikens toner väcks nyfikenhet kring förr och nu, om soffan, och familjen, sagor, berättelser och läsning. Teaterföreställningen utgår från boken ”Farfars mammas soffa” som är skriven av Anna Bengtsson, illustratör och författare. Boken bygger på spännande historiska fakta och börjar 1915 då ett ungt par i Göteborg inhandlar en soffa. Läsaren får följa både släkten och soffan genom hela 1900-talets historia fram till nu. Föreställningen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Alfons Åbergs Kulturhus, Teater Gapet och Teater Bataljonen.

Under den första veckan i juni har alla barn i förskoleklass fått ”Farfars mammas soffa” i bokpresent av Göteborgs Stad. Bokpresenten och Sagofesten är två av många insatser för att Göteborg ska bli Staden där vi läser för våra barn, en del av Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar och 400-årsjubileet 2021

Medverkande:

T.B.A.

Platsinformation och övrigt:
Området Manegen är Barnens Kulturkalas största scenområde. Du hittar det på stora gräsmattan i mitten av Trädgårdsföreningen, snett till vänster bakom Palmhuset, och du känner igen det på det stora cirkustältet i mitten. Kom i god tid då antalet sittande publikplatser är väldigt begränsat.
Följ publikvärdars instruktioner så att ni och våra övriga gäster får en så bra upplevelse som möjligt. Vi ber alla föräldrar med barnvagnar att ställa dem vid angivna platser. Det är inga problem att komma fram till eller delta i programmet för dig som använder rullstol.

Inför syntolkningen:
Samling, 30 minuter innan föreställningen börjar. Mottagare för syntolkning kan lånas på plats. Egna hörlurar, med liten kontakt, går att användaBookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.