GIVE ME LIBERTY

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 16/11/2019
12:00 - 14:00

Plats
Biografen Zita

Kategorier


ARRANGÖR:

Syntolkning Nu tillsammans med Stockholm filmfestival med stöd av Svenska Filminstitutet

HANDLING:

För 13 år sedan släppte Kirill Mikhanovsky filmen ”Fish Dreams”, som prisades i Cannes. Nu är han tillbaka med sin andra långfilm ”Give Me Liberty”, ett varmt komedidrama om den ryska invandraren Vic – starkt influerad av Mikhanovskys egna erfarenheter.

Precis som Mikhanovsky själv gjorde jobbar den 25-årige invandraren Vic med färdtjänst för pensionärer och människor med funktionsnedsättningar i USA:s mest segregerade stad – Milwaukee. Men det är inte bara kunderna som räknar med Vics hjälp. Under hans bilfärd dyker allt fler sidouppdrag upp. Allt från att hindra sin farfar från att bränna upp sitt hus till att skjutsa sina ryska släktingar till en begravning sätter käppar i hjulet för Vic, vars oförmåga att säga nej gör att han riskerar att förlora sitt jobb.

Mikhanovskys humanistiska porträtt lyfter de människor som så ofta försummas av samhället – afroamerikaner med låg inkomst, människor med funktionsvariationer och pensionerade invandrare – och placerar de alla i samma rum, eller ja, bil. Han lyckas porträttera dessa personer i ett nytt ljus genom att titta bortom de stereotyper och fördömanden som andra lagt på dem under en allt för lång tid. Samtidigt tar den muntra och livsbejakande komedins mörka humor ständigt publiken på sängen och får skratten att avlösa varandra.

MEDVERKANDE:

Lauren ’Lolo’ Spencer, Chris Galust, Maxim Stoyanov, m.fl

Övrigt:
Nordisk premiär – Land USA – Språk Engelska, Ryska – Text Svenska
Alla festivalfilmer har en åldersgräns på 15 år, detta då de ännu inte kontrollerats av Statens medieråd.
Har man bokat egna biljetter till detta evenemang, så går det också bra att ta del av syntolkning. Beställ gratis mottagare.
Vid frågor kring evenemanget kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445

Angående bokning:
Biljetterna är bokade ända fram till dess att full betalning skett. Fram till dess kan antalet biljetter justeras. Det går bra att även, snabbt och enkelt, swisha betalningen til 123 504 77 09.
Köpta biljetter kan enligt arrangörens bestämmelser inte återlämnas. Vid inställt evenemang gäller arrangörens regler.

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.