I GUDS NAMN

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 14/11/2019
18:00 - 20:30

Plats
Filmhuset Mauritz

Kategorier


ARRANGÖR:

Syntolkning Nu tillsammans med Stockholm filmfestival med stöd av Svenska Filminstitutet

HANDLING:

Den 7 mars 2019 döms ärkebiskopen av Lyon, Philippe Barbarin till sex månaders villkorligt fängelse för att ha mörkat sexuella övergrepp mot barn. Kring dessa övergrepp och offrens kamp för rättvisa kretsar François Ozons senaste film »I guds namn«, som har liknats vid en fransk »Spotlight«.

Ozon som tidigare mest skildrat kvinnor – minns till exempel Charlotte Rampling som förnekande änka i »Under sanden«, författare i den sexuellt laddade »Swimming Pool« eller Marine Vacht sköra Chloé i »Dubbelt begär« – riktar den här gången in sig på mannen. Det är en hudlös men sobert osentimental skildring av hur övergrepp krossar liv och hur man som grupp kan rehabiliteras.

När Alexandre får reda på att prästen som utnyttjade honom fortfarande är verksam, bestämmer han sig för att ta tag i det förflutna för att på så vis få tillbaka sitt liv. Tillsammans med likasinnade startar han ett nätverk vars mål är att ställa kyrkan till svars för sina brott.

»I guds namn« har kallats för en fransk »Spotlight«, och visst påminner de tematiskt sett om varandra. Men då Tom McCarthys murveldrama satte fokus på nyhetsdramatik, blottlägger Ozon istället den sargade manligheten. »Min film handlar om den mänskliga aspekten och fokuserar inte på den rättsliga processen.«, säger Ozon.

MEDVERKANDE:

Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, m.fl.

Övrigt:
Nordisk premiär – Land: Frankrike – Språk Franska – Text Svenska
Alla festivalfilmer har en åldersgräns på 15 år, detta då de ännu inte kontrollerats av Statens medieråd.
Har man bokat egna biljetter till detta evenemang, så går det också bra att ta del av syntolkning. Beställ gratis mottagare.
Vid frågor kring evenemanget kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445

Angående bokning:
Biljetterna är bokade ända fram till dess att full betalning skett. Fram till dess kan antalet biljetter justeras. Det går bra att även, snabbt och enkelt, swisha betalningen til 123 504 77 09.
Köpta biljetter kan enligt arrangörens bestämmelser inte återlämnas. Vid inställt evenemang gäller arrangörens regler.

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.