LOUDER THAN BOMBS

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 15/10/2016
10:00 - 11:45

Plats
Biografen Grand

Kategorier


ARRANGÖR:
Norden i fokus, i samarbete med Nordiska rådet/Nordiska ministerrådet och Kulturbyrån, på uppdrag av Nordisk Film & TV Fond.

BAKGRUND TILL NORDISKA RÅDETS FILMPRIS:
Nordiska rådets filmpris utdelades första gången på försöksbas 2002 i förbindelse med Nordiska rådets 50-årsjubileum. Det blev permanent 2005 och har sedan dess delats ut varje år tillsammans med Nordiska rådets andra priser för musik, litteratur och miljöarbete.
Nordiska rådets filmpris utdelas alltså nu för 13:e gången. Priset är på 350 000 danska kronor som delas mellan filmens regissör, manusförfattare och producent. Vinnarna av Nordiska rådets fem priser offentliggörs och priserna utdelas i DR Koncerthuset i Köpenhamn den 1 november.

DEN FJÄRDE UTTAGNA FILMEN KOMMER FRÅN NORGE:
Joachim Triers Louder Than Bombs är en studie av sorg, sådan som den tar sig uttryck hos en far och hans två söner tre år efter att mamman har gått bort. Hon har efterlämnat en liten familj med kärleksfulla, men komplicerade inbördes relationer. De kämpar för att nå fram till varandra och prata tillsammans om sorgen och sin egen tillvaro.
Trier och hans återkommande manusförfattare Eskil Vogt skildrar detta på ett stillsamt vis, genom ett flytande organiskt och originellt filmspråk som tar vara på karaktärernas olika emotionella tillstånd. Trier bryr sig om sina karaktärer. Och helt centrala är minnena, längtan och saknaden efter en död kvinna.

En kommande minnesutställning över fotografen Isabelle Reed tre år efter hennes för tidiga död för hennes äldsta son Jonah tillbaka till familjens hem där han är tvungen att umgås med pappan Gene och den tillbakadragne yngre brodern Conrad som han inte har träffat på många år. Medan de tre befinner sig under samma tak försöker Gene knyta an till sina söner, men de har svårt att passa ihop sina känslor för kvinnan som de minns på så olika sätt.

OM SYNTOLKNINGEN:
Syntolkning Nu har fått uppdraget att syntolka samtliga filmer som är uttagna till tävlingen. Man träffas en halv timma innan visningen och får då sina mottagare. Syntolken berättar om filmens miljöer och karaktärer. Då filmen är på ett utländsk språk med engelsk text, kommer syntolken berätta delar av texten i samband med syntolkningen. Alltså det är ingen uppläst textremsa.
På plats får man låna en mottagare med eller utan bygel, beroende på om man vill använda egna lurar.
Digitala mottagare för syntolkning. Sennheiser 2020-D, i två varianterÖvrigt:
Har man bokat egna biljetter till denna visning så går det också bra att ta del av syntolkning. Beställ gratis mottagare här inunder. Vid behov av ledsagare eller frågor om evenemanget kontakta filmpris@syntolkning.nu eller via telefon 031-3608445

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.