MATTEMORDEN 6:8

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 07/10/2015
21:30 - 22:00

Kategorier


VISAS:

Direktsändning i SVT 24.

SYNTOLKNING:

Manus och röst: Peter Lilliecrona (Syntolkning Nu)
Inspelning och Ljudmix, Interna tekniker (UR)
Ansvarig för syntolkningen, Peter Lilliecrona (Syntolkning Nu)

HANDLING:

Spoilervarning. Nya matematiska ledtrådar leder vidare i jakten på seriemördaren, och nu inser Ronnie att Karlas liv kanske är i fara. När hans gamla vän Pia kidnappas måste han övertyga Esther om sin oskuld. En säkerhetsvakt dyker upp och vill bjuda ut Karla på dejt.

MEDVERKANDE:

Jakob Hultcrantz Hansson, Elsa Granzow, Robert Hannouch, EvaMaria Oria, m.fl

OM MATTEMORDEN:

Text från Fundament Film:
Serien utspelar sig i en småstad på svenska landsbyggden där alla känner alla. Vi möter en man i 50-årsåldern som varit alkoholiserad sedan hans fru lämnade honom med deras nyfödda dotter för 15 år sedan. Han är den typiske småstadsmannen som har spenderat sitt liv drickandes i gamla amerikanare, men han kallas Professorn av de andra byborna eftersom han är lite speciell. Han är ett mattegeni.
Plötsligt dör en kvinna under mystiska omständigheter. Hon är upphängd framför en bioduk och när maskinisten sätter på projektorn spelas det upp en film med en matteekvation bredvid liket. Kommissarien, som är angelägen om att inte förlora sitt jobb på grund av nedskärningar, kontaktar Professorn för att få hjälp med ekvationen. Professorn å andra sidan är inte så medhjälplig. Faktum är att han numera endast kan räkna när han är berusad. Och på grund av nyligen etablerad kontakt med sin sedan länge förlorade dotter, önskar han bli nykterist.
Men saker går inte riktigt som Professorn tänkt och han åker redan samma kväll fast för fyllekörning. Kommissarien ger honom ett enkelt val; hjälp till med fallet eller hamna i finkan. Professorn löser ekvationen som visar sig vara ett telefonnummer. När de ringer numret svarar någon och meddelar att “det är försent…”

Detta är början på en serie mord som alltid efterlämnar kryptiska matematiska gåtor på mordplatsen, där varje ekvationer leder till nästa kropp, alltid nära att rädda offret, men aldrig tillräckligt nära.