MOFFIE

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 09/11/2019
18:00 - 19:45

Plats
Biografen Sture

Kategorier


ARRANGÖR:

Syntolkning Nu tillsammans med Stockholm filmfestival med stöd av Svenska Filminstitutet

HANDLING:

Oliver Hermanus ger oss ett drabbande hbtq-drama från det paranoida 80-talets apartheid-Sydafrika. »Moffie« är bedrövande, vacker och försiktigt hoppingivande.

Året är 1981. Nicholas van der Swart blir inkallad för militärtjänstgöring under ledning av en ilsken sadist som slår hejvilt mot allt som anses avvikande i sitt uppdrag att göra krigare av vilsna tonåringar. »Moffie« används som tillmäle mot homosexuella och minsta tecken möts med grov pennalism. Trots det är det någonting som uppstår mellan Nicholas och en militärkamrat i den sydafrikanska öknen.
En av Sydafrikas mesta auteurer, Oliver Hermanus, samarbetar här med »Ida«-producenten Eric Abraham och ger oss en engagerande inblick i ett historiskt sammanhang som sällan skildrats på film. En rakryggad skildring av en brutal vit makt-kultur och dess inre motsättningar.

Det utsökta fotot reflekterar militärens stringens och minimalism, och tar fasta på sättet på vilket den testosteronstinna machokulturen angränsar till det homoerotiska. Nicholas känslor hålls med nödvändighet under ytan, men Hermanus lyckas förmedla stora känslor med små medel. Motståndshandlingar de unga männen emellan uttrycks i blickar, inristade textrader och nynnande av Rodriguez-låtar. Det är omöjligt att inte drabbas.

MEDVERKANDE:

Kai Luke Brummer, Ryan de Villiers, Matthew Vey, m.fl.

Övrigt:
Nordisk premiär – Land Sydafrika – Språk Afrikaans, Engelska – Text Engelsk
Alla festivalfilmer har en åldersgräns på 15 år, detta då de ännu inte kontrollerats av Statens medieråd.
Har man bokat egna biljetter till detta evenemang, så går det också bra att ta del av syntolkning. Beställ gratis mottagare.
Vid frågor kring evenemanget kontakta sff@syntolkning.nu
Telefon 031-3608445

Angående bokning:
Biljetterna är bokade ända fram till dess att full betalning skett. Fram till dess kan antalet biljetter justeras. Det går bra att även, snabbt och enkelt, swisha betalningen til 123 504 77 09.
Köpta biljetter kan enligt arrangörens bestämmelser inte återlämnas. Vid inställt evenemang gäller arrangörens regler.

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.