SUMMER OF SOUL

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 15/07/2022
22:00 - 23:59

Plats
Krockbäcksparken

Kategorier


ARRANGÖR:

Malmö Stads sommarscen i samarbete med Folkets Bio samt Syntolkning Nu

HANDLING:

Dokumentärfilmen Summer of Soul handlar om 1969 års legendariska Harlem Cultural Festival, som hyllade afroamerikansk kultur och musik. Den ägde rum samma sommar som Woodstock men har inte blivit lika mytomspunnen. Festivalen som också skulle bli känd som ”Black Woodstock” hade hundratusentals besökare och världsartister som Nina Simone, B.B. King, Gladys Knight & the Pips, The Staples Singers, Stevie Wonder, Sly & the Family Stone och Mahalia Jackson. Förutom att vara lika mycket av en folkfest som Woodstock, var Harlem Cultural Festival också förankrad i Black Pride-rörelsen vilket återspeglades i det återkommande publikhavet varje söndag.
Denna dokumentär vidgar perspektiven på musikhistorien, samtidigt som den är en fantastisk konsertfilm. Filmen, i regi av Ahmir ”Questlove” Thompson, vann stora jury- och publikpriset för bästa dokumentär på Sundance filmfestival 2021 och mottog och en Oscar för bästa dokumentär på Oscarsgalan 2022.

Om Sommarscen:

Lokalt, internationellt, brett, smalt, väntat och oväntat. Sommarscen Malmö presenterar varje år två månader av föreställningar, konserter, filmvisningar och mycket annat.

Sommarscen vill både roa, underhålla och överraska. I programmet hittar du utmanande såväl som lättillgängliga föreställningar på ett 40-tal platser platser runtom i Malmö. Runt 150 programpunkter med en mångfald av upplevelser för alla åldrar. Gemensamt för alla arrangemang är att de alltid äger rum utomhus och att det alltid är fri entré.

Information om syntolkningen:

Filmen visas utan svensk text.
Mötesplats samt närmsta gatuadress till GPS och färdtjänst: Hyllievångsvägen 6
Samling senast 30 minuter innan respektive syntolkning, för att besökaren skall få en kortare information samt kunna låna en mottagare.  Gällande frågor om den kommande och aktuella syntolkningen kan syntolken, samma dag, nås per telefon: 076-795 16 55.

Övriga evenemang som syntolkas under Sommarscen 2022:

  1. Hör barnets röst
  2. Cullberg
  3. Sigrid och Draken
  4. Summer of soul, dokumentärfilm
  5. Radio Trattofon
  6. Raya och sista draken, tecknad film
  7. Skräckkabinett
  8. En kärlekshistoria spelfilm
  9. Kul, gul eller ful

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.