TYSTA MARIA

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 12/03/2023
16:00 - 18:30

Plats
Helsingborgs Stadsteater

Kategorier


ARRANGÖR:

SRF Helsingborg i samarbete med Syntolkning Nu och Helsingborgs Stadsteater.

HANDLING:

Det sjuder och puttrar i Helsingborg. Doften av mörkrostade kaffebönor sprider sig när vinden är skonsam. Det är tidigt 1900-tal och den unga, driftiga Maria Thunell förälskar sig i Carlos Zoéga och tillsammans startar de kaffefabrik. Drömmen om en blomstrande framtid är lika stark som den trendiga kaffetåren.
På Söder har en ny stadsdel växt upp, i skuggan av den smutsiga fosfatfabriken. Där arbetar Maria Blomgren för några få kronor i lönekuvertet. Maken Malte gör sina dagsverken i hamnen – stans kanske farligaste arbetsplats. Men arbetarnas nyvunna strejkrättigheter tillsammans med pionjären August Palms livliga tal om klasskamp ger hopp om ett bättre liv.

En dag förändras allt för de båda Mariorna. Deras öde flätas samman i en berättelse om liv och död, om kampen för kvinnors rösträtt och om en ångande entreprenörsanda som sedan dess genomsyrat staden.

MEDVERKANDE:

Alaá Rashid, Andrea Jayakrishna, Birgitta Rydberg, Elin Norin, Emma Karlsson, Jörgen Düberg, Laila Adèle, Nils Dernevik, Robert Olofsson, Robert Rydberg, Tobias Borvin och Vanja Kittelmann Flensner

Övrigt:
Man kan även köpa egna biljetter, via tex bussresa till den aktuella dagen och ändå få ta del av syntolkningen. Beställ gratis mottagare. Vid behov av ledsagare eller frågor om evenemanget kontakta boka@syntolkning.nu Telefon 031-3608445

Angående bokning:
Biljetterna är bokade ända fram till dess att full betalning skett. Fram till dess kan antalet biljetter justeras. Köpta biljetter kan enligt arrangörens bestämmelser inte återlämnas. Vid inställt evenemang gäller arrangörens regler.

Bookings

Bokningen är stängd för detta evenemang.