MELODIFESTIVALEN – Andra chansen

Syntolkas den 7 mars i Helsingborg

mello15Helsingborg Arena

Ålder:
Samling: 18:30
Start: 19:00
Ca. 22:00

Syntolk: Från Syntolkning Nu
Sidekick: Från Syntolkning Nu

PRIS:

Ordinarie vuxna: 475:-
Ordinarie barn <12år: 235:-
 

DE TÄVLANDE I HELSINGBORG:

behrangfinal dollyfinal
Behrang Miri feat. Victor Crone Dolly Style  Linus Svenning
Samir & Viktor Kristin Amparo Andreas Weise
Dinah Nah Hasse Andersson  

Bidragens startordning:

”Bring Out the Fire” – Andreas Weise
Tävlar mot
”Forever Starts Today” – Linus Svenning

 

”Guld och gröna skogar” – Hasse Andersson
Tävlar mot
”I See You” – Kristin Amparo

 

”Hello Hi” – Dolly Style
Tävlar mot
”Make Me (La La La)” – Dinah Nah

 

”Det rår vi inte för” – Behrang Miri feat. Victor Crone
Tävlar mot
”Groupie” – Samir & Viktor


SPECIELLT OM SYNTOLKNINGEN 2015:

Under Melodifestivalen 2015 kommer fredagskvällens repetitioner att syntolkas live, i respektive arena. De erfarna syntolkarna finns redan dagen innan på plats under repetitionerna för att förbereda den stora syntolkningen på fredagskvällen. Vid behov kommer man eventuellt även att erbjuda att syntolka lördagskvällen. Syntolkningen startar i och med att man träffas i publikutrymmet. Först blir det presentation och tekniktest sedan tar förshowen över. Hela tiden finns syntolken med. Mottagare och lurar får man låna av Syntolkning Nu. Syntolkning Nu har kunnat boka undan bra biljetter långt fram. De som varit med under tidigare år har haft stor glädje även av arrangemanget kring själva syntolkningen. Vänner och släktingar får alla sitta tillsammans och njuta av tävlingen. Andra biljetter än till våra platser nära scenen kan bokas via ticnet.se, Ticnets callcenter 077-170 70 70 eller ett Ticnetombud. Oavsett var man köpt biljetten eller var man än sitter så kan ta få del av syntolkningen. Vår digitala utrustning, sändare och mottagare, täcker hela arenan.

 

OM MELODIFESTIVALEN:

Melodifestivalen 2015 är den 55:e upplagan av musiktävlingen Melodifestivalen. Tävlingen består av fyra deltävlingar, en ”Andra chans” samt en final. Totalt kommer 28 bidrag att tävla. Från varje deltävling går ettan och tvåan till finalen, medan trean och fyran går till i Andra chansen i Helsingborg. Där möts de i en duell där till slut fyra bidrag går vidare till Friends Arena. Det innebär att det 2015 är 12 bidrag i Finalen. Vinnarmelodin kommer sedan att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2015, som kommer att äga rum i Österrike, Wien 19-23 maj 2015.

 

PROGRAMLEDARE:

Programledare för Melodifestivalen 2015 är

mello_sanna mello_robin
SANNA NIELSEN ROBIN PAULSSON
Sanna föddes 27 november 1984.
2014 var sjunde gången som hon deltog i Melodifestivalen då hon sjöng sig till seger.
I maj representerade Sanna Sverige i ESC  och kom på tredje plats. Under hösten 2014 debuterade hon som musikalskådespelare i Malmö Operas uppsättning av ”Dr Zjivago”.
Robin föddes 28 december 1983.
Han har varit ståuppkomiker sedan 2001 och har egen talkshow på SVT. Robin är också manusförfattare och har skrivit manus till tv-serier som Kvarteret Skatan och Extra allt. 2011 och 2012 var Robin programledare för Svenska Idrottsgalan i SVT.

 SYNTOLKARNA I HELSINGBORG

Sif Westberg – Syntolk Helsingborg Arena Ingalill Johansson – Syntolk