Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

DIRTY DANCING

16 augusti, 2023 @ 21:00 - 23:30

Gratis
Bredvid texten Sommarbio står Patrick Swayze i vattnet med bar överkropp, lyfter Jennifer Grey på raka armar

ARRANGÖR:

Stockholm Filmfestival i samarbete med Syntolkning Nu och med stöd av Svenska Filminstitutet

HANDLING:

Året är 1963. Den 17-åriga Frances ”Baby” Houseman följer med sina föräldrar till ett pensionat i Catskillbergen i New York för några lediga sommarveckor innan hon ska börja på college.

Hon bråkar med sin syster och passar inte riktigt in bland de andra gästerna och de arrangerade aktiviteterna utan söker efter något mer genuint och stimulerande.  En kväll hör Baby livlig musik från en av personalbyggnaderna i utkanten av anläggningen. Hon följer med en av de anställda dit och upptäcker att alla sysslar med sexiga danser till heta rytmer. Där träffar hon den äldre och erfarna dansinstruktören Johnny Castle. Till en början vill inte Johnny att Baby ska vara där eller släppas in i personalgänget. Hon är en ung rikemansflicka som inte hör dit och personal som umgås med gästerna riskerar att få sparken om de ertappas.  Efter ett tag ger Johnny med sig, då han är i behov av en danspartner för en dansuppvisning och Baby är den enda som kan ställa upp. De övar dans och kommer varandra allt närmre under de kommande veckorna. Babys pappa har dock förutfattade meningar om Johnny och förbjuder Baby från att träffa honom. För första gången i sitt liv gör inte Baby som hennes pappa vill utan följer sina egna instinkter om vad som är rätt och fel. Hon får uppleva att livet och att vara vuxen är mycket mer komplext än hennes pappa lärt henne.

MEDVERKANDE:

Jennifer Grey, Patrick Swayze, Cynthia Rhodes, Jerry Orbach, Kelly Bishop, m.fl

Övrigt
:
Filmen textas på svenska och vid behov kan textremsan läsas eller beskrivas.

Detaljer

Datum:
16 augusti, 2023
Tid:
21:00 - 23:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Rålambshovsparken
Smedsuddsvägen 6,
Stockholm, 112 35
+ Google Map

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Biljetter" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå