Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

HAJEN

17 augusti, 2023 @ 21:00 - 21:30

Gratis
Bredvid texten sommarbio syns en skräckslagen kvinna kämpa i vattnet

ARRANGÖR:

Stockholm Filmfestival i samarbete med Syntolkning Nu och med stöd av Svenska Filminstitutet

HANDLING:

En flicka hittas uppspolad på land, död, söndersliten, och delvis uppäten. Martin Brody, den nye polischefen på sommarön Amity, tar sig an fallet, och får ett samtal från stadens doktor som konstaterar att det rör sig om en hajattack. Brody tar initiativet och är på väg att stänga stränderna, men hindras av borgmästare Larry Vaughn eftersom nationaldagen närmar sig och turismen ökar då, i synnerhet på stränderna, och att en stängning skulle bli en stor ekonomisk förlust. Med sig har han doktorn som plötsligt ändrat sin slutsats om den dödade flickan, och numera påstår att hon dog i en propellerolycka. Brody får motvilligt ge med sig, och lämnar stränderna öppna.

Men snart sker ännu en attack då en ung pojke offentligt dödas nära stranden av en stor haj, vilket ger Brody rätt att stänga stränderna. Den döda pojkens moder utsätter en belöning på 3 000 dollar till den eller de som lyckas fånga och döda hajen. Biologen och hajexperten Matt Hooper anländer till ön, undersöker den dödade flickans rester och konstaterar att det mycket riktigt var en haj som dödade henne, och inte en båt. Snart fångas en tigerhaj av några amatörfiskare och problemet tycks för alla vara löst, men på natten undersöker Brody och Hooper den dödade hajens magsäck, där inga spår av mänskliga kroppsdelar finns, vilket betyder att det är fel haj. Men Vaughn låter ändå öppna stränderna igen och den 4 juli flockas turisterna på stränderna. Men ännu en attack sker, och denna gång vittnar Brodys son det hela och går i chock. Efter detta får Brody Vaughn att anlita hajjägaren Quint för att hitta och fånga den riktiga hajen för 10 000 dollar, och snart åker han, Brody och Hooper ut på Quint’s båt Orca för att en gång för alla döda hajen…

MEDVERKANDE:

Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, m.fl

Övrigt
:
Filmen textas på svenska och vid behov kan textremsan läsas eller beskrivas.

Detaljer

Datum:
17 augusti, 2023
Tid:
21:00 - 21:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Rålambshovsparken
Smedsuddsvägen 6,
Stockholm, 112 35
+ Google Map

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Biljetter" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå