Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FRANS

8 maj @ 19:00 - 20:00

Gratis – 400.00kr
Mette Marqvardsen och Aki Pirkola Fotograf. Mikael Sundberg

ARRANGÖR:

Kulturgruppen VGDL och Riksteatern Crea i samarbete med Syntolkning Nu

HANDLING:

Dövblinda Frans Leijons otroliga liv, fullt av motgångar och finsk sisu.

Frans Leijon (1879–1947), miste som barn både synen och hörseln i sviterna efter smittkoppor. Allt blev tyst och mörkt. Det var svårt att gå på två ben, så han kröp på alla fyra, helt utan språk och kommunikation. När han växte upp blev slagsmål och stöld något naturligt för honom. Men han var besluten att leva ett annat slags liv, han visste bara inte hur.

Det sägs att personer med dövblindhet har en extra drivkraft. Något som gör att det går, trots att förutsättningarna är svåra. Alla känner till Helen Keller, men Frans Leijon – ett finlandssvenskt lejon full av sisu – är en minst lika stor inspirationskälla. Han var en skicklig hantverkare, glasmästare, trädgårdsmästare – till och med uppfinnare! En alldeles särskild person och det har berättats om honom i både Finland och Sverige. Nu berättas hans gripande historia på scen

MEDVERKANDE:

Aki Pirkola och Mette Marqvardsen


Övrigt
:
Har man bokat egna biljetter till detta evenemang, så går det också bra att ta del av syntolkning. Beställ gratis mottagare. Vid behov av ledsagare eller frågor om evenemanget kontakta boka@syntolkning.nu Telefon 031-3608445

Angående bokning:

Vid köp via Syntolkning Nu tillkommer en portoavgift samt, för icke medlemmar, en administrativ avgift om 35 kronor.
Biljetterna är bokade ända fram till dess att full betalning skett. Fram till dess kan antalet biljetter justeras. Köpta biljetter kan enligt arrangörens bestämmelser inte återlämnas. Vid inställt evenemang gäller arrangörens regler.

Detaljer

Datum:
8 maj
Tid:
19:00 - 20:00
Kostnad:
Gratis – 400.00kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Hebeteatern
Kungsgatan 25
Trollhättan, 461 30
+ Google Map

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Biljetter" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå